Zlatko Dalić

Izbornik Vatrenih poštuje Rakitićevu odluku: “Ipak je izabrao Hrvatsku ispred Švicarske…”

Portal Novilist.hr

Zlatko Dalić i Ivan Rakitić/Foto PIXSELL

Zlatko Dalić i Ivan Rakitić/Foto PIXSELL

O njegovoj ljubavi prema hrvatskoj reprezentaciji dovoljno govori što je u zahtjevnoj situaciji odabrao upravo Hrvatsku ispred Švicarske u kojoj je odrastao - kaže Dalić



ZAGREB Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić među prvima je razgovarao s Ivanom Rakitićem o njegovoj odluci da se oprosti od igranja za Vatrene.


– Razgovarao sam s Ivanom koji mi je objasnio svoje razmišljanje i razloge zbog kojih se odlučio na ovaj potez. Meni je kao izborniku žao što neće nastaviti igrati za Hrvatsku, ali poštujem, naravno, njegovu odluku, kao što je to bilo i s Mandžukićem, Subašićem i Ćorlukom nakon Svjetskog prvenstva.


O njegovoj ljubavi prema hrvatskoj reprezentaciji dovoljno govori što je u zahtjevnoj situaciji odabrao upravo Hrvatsku ispred Švicarske u kojoj je odrastao. Kroz idućih više od 100 nastupa je pokazao s koliko strasti nastupa za Hrvatsku – rekao je Dalić za službenu web stranicu Saveza.




Izbornik se prisjetio i odlučujućih jedanaesteraca na SP-u 2018. godine koje je izveo upravo dokapetan Rakitić.


– Iza Ivana je velika karijera u reprezentaciji, a nitko od nas neće zaboraviti onu hladnokrvnost prilikom izvođenja odlučujućih jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu. Od srca sam mu zahvalan na svemu što je dao Hrvatskoj na terenu i izvan terena kao dokapetan reprezentacije te mu želim svako dobro, puno uspjeha i zdravlja u nastavku klupske karijere – zaključio je izbornik.