Igor Bišćan

Izbornik U-21 reprezentacije nakon trijumfa u Grčkoj: “Napravili smo još jedan korak prema krajnjem cilju”

Hina

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Samo nam obje preostale pobjede garantiraju odlazak na Europsko prvenstvo - upozorava Bišćan



ZAGREB Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine svladala je u Ateni Grčku sa 1-0 i ostvarila važnu pobjedu u borbi za plasman na EURO 2021. godine u Mađarskoj i Sloveniji.


Hrvatska je sada u prilici pobjedama u posljednja dva kola izboriti EURO.


“Ostvarili smo veliku pobjedu, stavili tri nova boda na svoj konto i napravili još jedan korak prema krajnjem cilju, plasmanu na Europsko prvenstvo,” kazao je izbornik Igor Bišćan.




“Očekivali smo da će ovo biti teško gostovanje jer su Grci htjeli pokazati da rezultat iz Varaždina nije realan. Napravili su sve ne bi li nam pomrsili račune, stavili su nas na loš teren jer smo najbolji u kreaciji i kombinatorici, no bilo je važno sačuvati disciplinu, ozbiljnost i čekati svoju šansu,” dodao je izbornik mlade repreznetacije.


Jedini gol na utakmici postigao je Lovro Majer u 27. minuti, koji je dodavanje Šutala glavom proslijedio u grčku mrežu.


“Potreban mu je kontinuitet igara kako bi stekao natjecateljsku formu. Znanje mu nije upitno, ovakvi pogoci daju mu samopouzdanje i treba nastaviti u tom smjeru. Svi dečki koji su ovdje pokazuju želju da nešto naprave, čak i oni koji imaju problema s minutažom u klubovima,” komentirao je Bišćan strijelca Majera.


Izabranicima Igora Bišćana trebala je pobjeda u Grčkoj i do nje su i došli, pa sada sami ovise o sebi i u dvobojima kod Škota (12. studenoga) i kod kuće protiv Litve četiri dana kasnije tražit će šest bodova i plasman na EP.


“Samo nam obje preostale pobjede garantiraju odlazak na Europsko prvenstvo. Da nam je netko ponudio takav scenarij, odmah bismo ga prihvatili. Imamo dobru šansu, optimizam temeljimo na svemu što smo vidjeli na zadnjim okupljanjima. Vjerujemo da možemo posao odraditi do kraja,” poručio je na kraju.


U vodstvu skupine je Češka sa 18 bodova i utakmicom više, Škotska je druga sa 17 bodova, dok Hrvatska na trećem mjestu ima 16 boodva, Grci su četvrti sa 13 bodova, a slijede Litva (7) i San Marino (0).