Legendarni Piksi

Izbornik Srbije o Regionalnoj ligi: “Svjedoci smo gdje živimo, u ovom trenutku mlatimo praznu slamu”

Portal Novilist.hr

Dragan Stojković/Foto REUTERS

Dragan Stojković/Foto REUTERS

Ovo je mjesto jedne bivše velike zemlje i tu su strasti još valovite kada su navijači u pitanju. Bilo ih je i onda. Ali uz sve što se događalo na tlu bivše nam zemlje, mislim da još nije spremno za tako nešto. Postavlja se i pitanje organizacije - kaže Stojković



RIJEKA Izbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Stojković Piksi za srpski je Telegraf progovorio o nogometnoj ligi u Srbiji, pitanju tamošnjeg nacionalnog stadiona, ali i o potencijalnoj Regionalnoj ligi o kojoj se ponovno počelo govoriti nakon pokušaja osnivanja europske Superlige.


Legendarni “zvezdaš” smatra kako zemlje bivše Jugoslavije još uvijek nisu spremne za to.


– Ne mislim ništa. Kao što ne mislim ništa već zadnjih 20 godina. Stalno je bila priča oko toga, kao i s ovom Superligom, pa vidim kako je završila. Uz poštovanje ostalim sportovima, ja sam sportaš, obožavam sve sportove, košarku, boks, vaterpolo, bilo što… Ali ako ih uspoređujete s nogometom, mislim da je to pogrešno. Nogomet ima jak utjecaj na društvo. To je sport mase. Lako je iskontrolirati dvoranu, bilo koji drugi događaj, ali kada je stadion u pitanju, kada je navijačka strast u pitanju, nogomet je puno teži – kaže Stojković dodajući:




– A svjedoci smo gdje živimo, u kakvom podneblju. Ovo je mjesto jedne bivše velike zemlje i tu su strasti još valovite kada su navijači u pitanju. Bilo ih je i onda. Ali uz sve što se događalo na tlu bivše nam zemlje, mislim da još nije spremno za tako nešto. Postavlja se pitanje organizacije, gdje će biti sjedište toga, tko će rukovoditi. Možda regionalna liga u nekom periodu uspije, ali ne tako brzo.


Ako većina bude za to, naravno da ću podržati. Ali u ovom trenutku mlatimo praznu slamu, to je rekla-kazala, netko će iz Zagreba reći jedno, iz Sarajeva, Ljubljane i drugih centara će reći nešto drugo pa ćete vi mediji imati materijala da vrtite tu priču, ali u praksi je to teže. Mislim da su ljudi dosta neiskreni jer sam siguran da žele zadržati svoje nacionalne lige. Hrvatska liga, naša liga, crnogorska liga – svi želimo i dalje imati svoj nogomet. Regionalna liga je lijepa tema za priču, ali po meni je malo teže ostvariva – zaključio je Piksi.