Luis Enrique

Izbornik Španjolske samouvjeren: “Od Hrvatske očekujem da će se povući, dobro ih poznajemo”

Portal Novilist.hr

Luis Enrique/Foto REUTERS

Luis Enrique/Foto REUTERS

Mijenjat će svoj pristup ovisno o rezultatu. Ako vode, povući će se, ako ne, onda će visoko pritiskati. Na početku očekujem da će igrati povučeno. Igrali smo u Ligi nacija s njima, dobro ih znamo - kaže Luis Enrique



KOPENHAGEN Izbornik Španjolske Luis Enrique na konferenciji za medije uoči susreta s Hrvatskom priznao je kako od Vatrenih u osmini finala očekuje da će se – povući.


– Što očekujemo? To je pitanje koje si postavljamo prije svake utakmice i prije svakog protivnika. Često puta ne pogodimo jer protivnik promijeni neke stvari. Od Hrvatske očekujem da će raditi ono što i inače radi, da će se povući na početku. Mijenjat će svoj pristup ovisno o rezultatu. Ako vode, povući će se, ako ne, onda će visoko pritiskati. Na početku očekujem da će igrati povučeno. Igrali smo u Ligi nacija s njima, dobro ih znamo – kaže Luis Enrique, koji smatra da ima slatke muke oko izbora igrača.


– Mogao bih u postavu ubaciti bilo koga od 24 igrača koja imam na raspolaganju. Svi mi daju za pravo da ih ubacim u ovakvoj utakmici. Kako zaustaviti Modrića? Najbolje bi bilo da nijedan hrvatski igrač ne dira loptu tijekom utakmice, a posebno oni najveće kvalitete. Modrić je, uz Kovačića, najtalentiraniji nogometaš Hrvatske. On može biti drugi napadač koji će zabiti gol ili čovjek koji će stajati iza i graditi igru. Što ćemo mi više imati loptu, to bolje.