Grozne vijesti

Izbornik nizozemske reprezentacije i legendarni trener u televizijskom intervjuu otkrio da boluje od agresivnog raka

Hina

Luis Van Gaal/Foto REUTERS

Luis Van Gaal/Foto REUTERS

Kad se rak pojavi u ovom obliku, mnogo češće se događa da su smrtonosne popratne bolesti, rekao je nekadašnji europski prvak s Ajaxom



AMSTERDAM Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije 70-godišnji Louis van Gaal u televizijskom intervjuu za nizozemski RTL objavljenom u nedjelju navečer razotkrio je da boluje od agresivnog raka prostate te da je već prošao 25 tretmana zračenjem.


Za bolest proslavljenog trenera znali su obitelj i prijatelji, ali je svoje zdravstveno stanje uspješno skrivao od igrača i javnosti.


Posljednje tretmane zračenja imao je noć uoči ždrijeba za Svjetsko nogometno prvenstvo u održanog u Dohi, gdje je njegova reprezentacija smještena u skupinu A zajedno s domaćinom Katarom, Senegalom i Ekvadorom.




“U većini slučajeva se od raka prostate ne umire. Kad se rak pojavi u ovom obliku, mnogo češće se događa da su smrtonosne popratne bolesti”, rekao je nekadašnji europski prvak s Ajaxom (1995.) i trener koji je osvajao domaće naslove s Barcelonom i Bayernom, a vodio je i Manchester United.


Van Gaalu je ovo treći mandat na klupi Nizozemske koju je prvo vodio u razdoblju od 2000. do 2001., a potom i od 2012. do 2014. te otišao nakon osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.


Van Gaal je 2019. objavio da odlazi u mirovinu, ali je prošle godine prihvatio poziv Nizozemskog nogometnog saveza da još jednom sjedne na izborničku klupu.


Van Gaal je rekao da mu je želja da igrači ostanu usredotočeni na nastup na Svjetskom prvenstvu koje će Nizozemska otvoriti 21. studenog utakmicom protiv Senegala.


Nakon što je razotkrio svoje zdravstveno stanje Van Gaal je primio brojne poruke podrške iz nogometnog svijeta.


“Naše misli i molitve su uz našeg bivšeg trenera Louisa van Gaala. Ostani snažan i ozdravi”, poručili su iz Barcelone putem Twittera.


“U ime europske nogometne zajednice žaljemo naše najbolje želje za ozdravljenje nizozemskom izborniku. Louis, svi smo uz tebe”, stoji u poruci na Twitteru koju je poslao Europski nogometni savez (UEFA).