Politika i sport

Izbornik Crne Gore odbio voditi ekipu protiv Kosova. Crnogorci su mu odmah dali otkaz

Hina

foto: screenshot

foto: screenshot

"Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile nogomet i sport", stoji u priopćenju.



PODGORICA – Nogometni savez Crne Gore raskinuo je ugovor s izbornikom Ljubišom Tumbakovićem, nakon što je srbijanski stručnjak odbio voditi crnogorski nacionalni tim u utakmici trećeg kola kvalifikacija za EURO 2020 s reprezentacijom Kosova, koja je odigrana u petak navečer u Podgorici.


“Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Crne Gore donijeli su jednoglasnu odluku o smjeni izbornika nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na utakmici s Kosovom, što predstavlja neugodno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definiranih ugovorom”, navodi se u priopćenju Nogometnog saveza Crne Gore.


Izvršni odbor Nogometnog saveza Crne Gore održao je izvanrednu sjednicu nakon utakmice dviju reprezentacija, koja je završena rezultatom 1-1, i u priopćenju izrazio žaljenje “što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile nogomet i sport”.




Za Crnu Goru u utakmici s Kosovom nisu nastupili nogometaši Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković, dvojica od ukupno petorice nogometaša crnogorskog nacionalnog tima koji su rođeni u Srbiji. Oni su odbili biti dijelom crnogorskog nacionalnog tima u utakmici s Kosovom nakon pritisaka koji su prethodnih dana stizali iz Beograda, a koje je potvrdio i Nogometni savez Crne Gore u priopćenju.


“Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobijedile nogomet i sport”, stoji u priopćenju.


Uoči prve službene nogometne utakmice reprezentacija Crne Gore i Kosova crnogorski su mediji objavili da su članovi crnogorskog nacionalnog tima koji su rođeni u Srbiji – Mirko Ivanić, Filip Stojković, Adam Marušić, Marko Simić i Vukan Savićević te izbornik Ljubiša Tumbaković – bili pod “nečuvenim pritiscima navijačko-klupskih struktura iz Beograda” da ne izađu na teren stadiona u Podgorici.


Pritisci su, prema pisanju crnogorskih medija, počeli nakon što je jedan dnevni list u Srbiji, koji je blizak vlasti, objavio tekst pod naslovom “Ako ste Srbi, nećete igrati protiv Kosova”.