Fernando Santos

Izbornik aktualnih osvajača Lige nacija uoči Pariza: “Nisu nas poremetili pozitivni slučajevi na koronavirus”

Hina

Fernando Santos/Foto REUTERS

Fernando Santos/Foto REUTERS

Francuska je jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali mi imamo svoje oružje - rekao je izbornik Portugala



LISABON Dva pozitivna slučaja na koronavirus otkrivena u nogometnoj reprezentaciji Portugala nisu poremetila pripreme europskih prvaka za utakmicu protiv Francuske.


“Jučerašnji i današnji treninzi su prošli normalno. Nisu nas poremetili pozitivni slučajevi na koronavirus. Igrači su puni samopouzdanja,” kazao je portugalski izbornik Fernando Santos na novinarskoj konferenciji.


Aktualni europski prvak i pobjednik Lige nacija je za ogled protiv svjetskih prvaka ostao bez vratara Lyona Anthonyja Lopesa i braniča Lillea Josea Fontea, a umjesto njih pozvani su vratar Vitorije Bruno Varela i branič Granade Domingos Duarte.




Prije gostovanja u Parizu, Portugalci su odigrali u srijedu prijateljsku utakmicu protiv Španjolske koja je završila bez golova.


“Upozorio sam igrače nakon utakmice protiv Španjolske, analizirali smo sve što je bilo pozitivno i manje pozitivno,” dodao je Santos.


Francuska i Portugal sastat će se u nedjelju na stadionu Stade de France, četiri godine nakon finala Europskog prvenstva kada je Portugal na istom stadionu porazio Francuze sa 1-0.


“Finale će se uvijek pamtiti, ali ono što ću sutra osjećati nema nikakve veze s tim. Bit će to druga utakmica”, rekao je Santos.


Francuska je jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali mi imamo svoje oružje. Idemo u Pariz s uvjerenjem da možemo pobijediti,” dodao je portugalski izbornik.


Portugal nakon dva kola vodi na ljestvici skupine sa šest bodova i razlikom pogodaka 6-1, dok Francuzi također imaju šest bodova i 5-2 razliku pogodaka. Hrvatska i Švedska su bez bodova.