Preporuke iz središnjice

Iz HNS-a potvrdili da se ne razmišlja prekinuti prvoligaško natjecanje

Portal Novilist.hr

Za sada nema odluke o zatvaranju stadiona/V. KARUZA

Za sada nema odluke o zatvaranju stadiona/V. KARUZARIJEKA HNS je izdao priopćenje iz kojega se da iščitati kako se ne razmišlja o prekidu natjecanja u Prvoj HNL, a sve ostale mjere borbe protiv koronavirusa bit će očito usklađene s odlukama Vlade ili vrhovnih sportskih tijela u državi. HNS-ovo priopćenje prenosimo u cijelnosti:


“Nastavno na objavljene mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 9. ožujka, odgovarajuća tijela Hrvatskog nogometnog saveza donijela su upute za odigravanje nogometnih utakmica u sljedećem razdoblju. 


Sljedeće upute zajednički su odredili rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i izvršnim direktorom Marijanom Kustićem, Izvršni odbor HNS-a, Medicinska komisija HNS-a s predsjednikom prof. dr. Draganom Primorcem, Natjecateljska komisija HNS-a na čelu s predsjednikom Antom Vučemilovićem-Šimunovićem, Komisija nogometnih sudaca s predsjednikom Antom Kulušićem, povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni te povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković:
1. Obavezno je poštivanje svih odluka, mjera i preporuka koje je propisao te koje će eventualno propisati Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odnosno druge nadležne državne institucije.


2. Uzimajući u obzir kalendar natjecanja HNS-a, sva natjecanja pod ingerencijom HNS-a nastavljaju se sa ili bez gledatelja.


3. Organizatori utakmica obvezni su u cijelosti poštivati i provoditi mjere Stožera civilne zaštite RH.


4. Pritom ističemo obvezu organizatora da uoči utakmica moraju ishoditi suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo vezanu za ispunjenje propisanih uvjeta za organizaciju utakmice.


Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti situaciju s epidemijom novog koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviještena.”, stoji u HNS-ovu priopćenju.