Nakon reprezentativne akcije

Iz HNS-a objavili kako ne znaju gdje se i kada zarazio napadač Vatrenih, prije dva dana je igrao protiv Francuske

Portal Novilist.hr

Ante Budimir/Foto REUTERS

Ante Budimir/Foto REUTERS

U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje se Budimir zarazio, no naglašavamo da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje je reprezentacija imala tijekom prethodnog okupljanja - naveli su iz HNS-a



ZAGREB Nakon vijesti da je napadač Vatrenih Ante Budimir pozitivan na koronavirus, javili su se i iz Hrvatskog nogometnog saveza. Objavili su na svojim službenim web stranicama da su obaviješteni o situaciji te da je obaviješten i Francuski nogometni savez. Protiv Francuza su Vatreni odigrali utakmicu prije dva dana.


– U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje se Budimir zarazio, no naglašavamo da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje je reprezentacija imala tijekom prethodnog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje, Synlab.


Također, reprezentativci i stožer poštivali su sve propisane epidemiološke mjere. O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca, kao i Francuski nogometni savez (FFF), a liječnička služba hrvatske reprezentacije je u kontaktu i s nadležnom epidemiološkom službom RH – naveli su na stranicama HNS-a.




Budimir je debitirao 7. listopada za Vatrene u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske, a nastupio je i u susretu s Francuskom u Ligi nacija. Protiv Švedske je bio na klupi.