Dinamo vs. Hajduk

Ivica Šurjak uvjerava da je Hajduk favorit u Maksimiru: “Igrači Dinama su pod velikim pritiskom”

P. N.

Ivica Šurjak/Foto Arhiva NL

Ivica Šurjak/Foto Arhiva NL

Igrači Hajduka trebaju istrčati na travnjak s pobjedničkim gardom, tako se trebaju postaviti od prve minute - tvrdi legenda Hajduka



SPLIT Jedna od Hajdukovih živućih legendi svakako je Ivica Šurjak koji je u svojoj bogatoj, trofejnoj karijeri odigrao mnogo dvoboja s Dinamom. Današnji derbi u Maksimiru momčadi dočekuju u posve različitom raspoloženju. Hajduk se digao, Dinamo je promjenio trenera. Umjesto Krznara na klupu Modrih sjeo je Kopić, bivši trener Hajduka.


– Hajduk je favorit! Od te činjenice ne treba bježati i stoga igrači Hajduka trebaju istrčati na travnjak s pobjedničkim gardom, tako se trebaju postaviti od prve minute – kaže Šurjak. – Igraju dobro, promjena trenera očigledno je izazvala pozitivan šok, ostvarili su četiri pobjede, tri u prvenstvu, jednu u Kup. Plasirali se u polufinale kupa i poslije gotovo desetak godina imaju priliku osvojiti Rabuzinovo sunce, a posebice što se finalna utakmica igra na Poljudu. Uz to imaju Livaju koji je najbolji igrač HNL-a koji sma svojim potezom, golom može riješiti pitanje pobjednika. Dakako da sve to trebaju pokazati i potvrditi na zelenom travnjaku.


Što reći o Dinamu?




– Očigledno su upali u krizu rezultat, a ne toliko igre. Promjena trenera je bila jedino rješenje. Koliko će Kopić uspjeti nešto promjeniti, pomaknuti, pokrenuti u kratkom vremenu pokazat će sama utakmica. Iskreno, teško je bilo nešto više učiniti. Veliki je pritisak na Dinamove igrače, posebice što im u goste dolazi jaki Hajduk. Imaju Modri niz kvalitetnih pojedinaca koji trenutno nisu u formi, no ne dvojim da će pokušati učiniti sve što je u njihovoj moći. Još jednom ću ponoviti Hajduk je favorit – zaključio Šurjak.