Španjolsko prvenstvo

Ivan Rakitić ušao pa na asistenciju Lea Messija zabio jedini gol i vratio Barcelonu na vrh prvenstvene ljestvice

Portal Novi list

Ivan Rakitić i Leo Messi/Foto REUTERS

Ivan Rakitić i Leo Messi/Foto REUTERS

Hrvatski reprezentativac je ušao u igru u 64. minuti, a sedam minuta kasnije postigao je jedini pogodak na utakmici na asistenciju Lea Messija



BARCELONA Barcelona se dugo mučila protiv Athletica, preciznije više od sat vremena Leo Messi i društvo nisu mogli otključati mrežu Baska. A onda je u 64. minuti Ivan Rakitić ušao u igru umjesto Sergia Busquetsa. Sedam minuta kasnije Leo Messi je majstorski asistirao, a hrvatski nogometni reprezentativac u padu zatresao mrežu.


Zahvaljujući Rakitićevu pogotku Barcelona je ipak uspjela slomiti žilavi otpor gostiju i Bilbaoa i osvojiti supervažne bodove u utrci za naslovom. Da nije proradio “Raketin” golgeterski instinkt u Madridu bi već mogli početi pripremati program proslave osvajanja naslova prvaka. Ovako je još uvijek sve ostalo otvoreno… Barcelona se s utakmicom više vratila na vrh ljestvice.



Nogometaši madridskog Atletica ostvarili su 15. prvenstvenu pobjedu u španjolskoj Primeri, nakon što su na gostovanju kod Levantea slavili s minimalnih 1-0 (1-0), dok su Valladolid i Getafe odigrali 1-1 (1-1).




Atletico je do pobjede došao zahvaljujući autogolu Brune Gonzaleza, koji je nespretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu u 15. minuti. Prilika je bilo na jednoj i na drugoj strani za pogotke, ali su mreže ostale mirovati do kraja dvoboja.


U Valladolidu je Getafe došao do vodstva u 41. minuti, a strijelac je bio Jaime Mata. U sučevom dodatku prvog poluvremena domaći su izjednačili iz kaznenog udarca, a precizan je bio Turčin Enes Unal.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore