SP u Kataru

Ivan Perišić upozorava da ne treba trošiti energiju na previše slavlja, a Josip Juranović otkriva kako je zaustavio Viniciusa

Hina

Ivan Perišić tješi tragičara Marquinhosa/Foto REUTERS

Ivan Perišić tješi tragičara Marquinhosa/Foto REUTERS

Razgovarao sam s Modrićem, opasan je Vinicius, ali dečki su mi pomagli. Igrali smo u Ligi prvaka pa sam znamo kako igra i dobro sam se pripremio, ali kao cijela ekipa smo odigrali dobro - rekao je JuranovićDOHA  “Ako ovako nastavimo, možemo minimalno ponoviti finale. Sve je na nama, moramo kvalitetno trenirati, biti koncentrirani i igrati našu igru”, naglasio je Ivan Perišić nakon trijumfa protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru.


Hrvatska je drugo svjetsko prvenstvu u nizu stigla barem do polufinala, što su ostvarile samo rijetke reprezentacije.


“Da, ali imamo u lipnju iduće godine još jedno polufinale u Ligi nacija. Ovo su lijepi dani,” kazao je Ivan Perišić nakon susreta.
“Sada moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu iako smo pobijedili možda najbolju ekipu na turniru. Imamo samo četiri dana, ne smijemo izgubiti puno energije na proslavu. Moramo se koncentrirati na idućeg protivnika.”


Krilni igrač Tottenhama je poručio da ako “Vatreni” ovako nastave mogu minimalnio ponoviti finale iz Rusije.


“Ako ovako nastavimo, možemo minimalno ponoviti finale. Sve je na nama, moramo kvalitetno trenirati, biti koncentrirani i igrati našu igru.”


Perišić se složio kako su “Vatreni” odigrali svih 120 minuta maksimalni zrelo.


“Odigrali smo zrelo, imali smo plan, neke stvari smo morali mijenjati, znali smo da su dobri napadački. Morali smo biti više koncentrirani u obrani, ali u nekim dijelovima utakmice sakrili smo im loptu. Dobro smo ih proučili, dobro smo taktički odigrali,” kazao je Perišić dodavši kako nema želju za polufinale.


“Sjajnu predstavu odigrao je i Josip Juranović, vjerojatno najbolju u dresu “Vatrenih”. Prvo pitanje odmah ga je nasmijalo. Jesi li izvadio Viniciusa iz džepa ili ga još uvijek držiš tamo ?


“Uživamo u ovom trenutku, cijela ekipa je odigrala jako dobru utakmicu protiv kvalitetnog suparnika. Zasluženo smo u polufinalu. Idemo sada malo proslaviti, a onda nas čeka posao za dalje.”


Branič Celtica je imao iznimno težak posao, na njegovoj strani “operirao” je Vinicius, no bio je nevidljiv.


“Razgovarao sam s Modrićem, opasan je Vinicius, ali dečki su mi pomagli. Igrali smo u Ligi prvaka pa sam znamo kako igra i dobro sam se pripremio, ali kao cijela ekipa smo odigrali dobro, pokazali smo “dišpet” i dobili smo,” rekao je nastavivši: “Razmišljao sam o tome kako smo primili gol, a odigrali smo odlično. Nakon gola su se povukli, tu smo vidjeli šansu i hvala Petkoviću što je zabio.”


Juranović se nije želio zamarati nagađanjima može li Hrvatska do zlata.


“Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Još su dvije utakmice za medalju, jedva čekam,” poručio je na kraju.