Pozitivan niz

Ivan Jurić ponosan na igrače Verone nakon remija u Rimu

Hina

Ivan Jurić/Foto REUTERS

Ivan Jurić/Foto REUTERS



VERONA Jedno od ugodnijih iznenađenje ove sezone u talijanskom prvenstvu je momčad Verone koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić.


Uoči početka prvenstva Verona je slovila kao jedan od glavnih kandidata za ispadanja, međutim nakon 22 kola Jurićeva momčad se nalazi na devetom mjestu sa 31 bodom, osam bodova manje od pozicija koje vode u Ligu prvaka.


Premda u rukama ima treću najjeftiniju momčad Serie A, Jurić je sjajno posložio ‘kockice’ i za sada gura sjajno.




Verona je u srijedu gostovala na Olimpicu protiv Lazija u odgođenom susretu 17. kola i odigravši 0-0 produžila je niz bez poraza na sedam kola.


»Ponosan sam na igre Verone,« kazao je Jurić nakon utakmice.


»Mogli smo osvojiti i sva tri boda. Posebno pred kraj utakmice imali smo prilike. Igrali smo protiv jake momčadi i rezultat me čini ponosnim,« dodao je.


Verona je jedina momčad ove sezone, uz Inter, kojoj Lazio nije uspio zabiti gol, a podatak kako rimski sastav nije izgubio čak 17 kola dovoljno otkriva o snazi »nebesko-plavih«.


»Imao sam neprospavanu noći prije utakmice jer je Lazio stvarno jak, međutim dobro smo se držali, pokazali smo sjajan mentalitet, agresivnost, tako da sam zadovoljan i večeras ću spavati dobro,« dodao je sa smiješkom.


Zadnji poraz Jurićeva momčad je upisala početkom prosinca od Atalante (2-3), a zatim upisala tri pobjede i četiri remija.


»U posljednje vrijeme igramo u sustavu s lažnom devetkom i to dobro funkcionira. Stvaramo mnogo prilika, tako da ćemo za sada to nastaviti raditi i pokušati iskoristiti karakteristike igrača kojima raspolažem.«


Verona u subotu na svom stadionu Marc’Antonio Bentegodi dočekuje vodeći Juventus, a u klubu se nadaju kako će ponoviti rezultat iz svibnja 2016. kada su pobijedili torinsku »Staru damu« sa 2-1. To je ujedno i jedina pobjeda Verona protiv Juventusa u posljednjih 16 međusobnih susreta.