NK CRIKVENICA

Ivan Butorac, kapetan prvaka Treće HNL – zapad: “Pokazali smo koliko smo moćni, šteta što ne možemo u viši rang”

Valentina Prokić

VAŽ JE U CRIKVENICI - Ivan Butorac i Robi Fonović, povjerenik Treće HNL - zapad/Foto: M. MIJOŠEK

VAŽ JE U CRIKVENICI - Ivan Butorac i Robi Fonović, povjerenik Treće HNL - zapad/Foto: M. MIJOŠEK

Baš smo sada u uzlaznoj putanji, šteta što ne možemo u drugoligaške kvalifikacije. Mislim da bismo imali velike šanse promovirati grad, klub i sebe te izboriti Drugu ligu - kaže Butorac



RIJEKA Nogometaši Crikvenice suvereno su osvojili trećeligaški naslov prvaka. Gotovo cijelu sezonu Crikvenica je bila prva, a ipak je u posljednjem kolu u Poreču bila u situaciji u slučaju pobjede Jadrana izgubiti naslov. No, Crikveničani su pokazali zašto su bili na vrhu toliko dugo i uvjerljivo pobijedili.


– Napokon smo dočekali naslov. Od trećeg kola smo prvi i stvarno bi bila šteta da nismo iskoristili tu priliku. Ne znam je li se ikad dogodila jesenska polusezona kakvu smo mi imali, bez poraza, s 11 pobjeda i dva remija. Proljetni dio smo nastavili u istom ritmu, a imali smo i taj forte što nas nisu ni nakon svih tih rezultata ozbiljno shvaćali. Stalno su nas gurali iza Grobničana, Jadrana pa čak i labinskog Rudara, ali mi smo pokazali koliko smo moćni i jaki upravo u Poreču i na kraju, uz jedan nesretni poraz u Rovinju, nadmoćno osvojili prvenstvo – kaže Ivan Butorac, kapetan Crikvenice i strijelac prvog pogotka u Poreču u posljednjim sekundama sudačke nadoknade prvog poluvremena.


Poluvolej


Crikvenica je utakmicu otvorila malo nervoznije od očekivanog, no sama težina susreta i atmosfera učinili su svoje. Domaći nogometaši imali su impresivnu podršku od četiristotinjak navijača s javne površine, a iz Crikvenice je put Poreča poteglo stotinjak navijača, koji su došli dati podršku svojim ljubimcima.




– Naboj je bio takav da se nije moglo posve smireno ući u utakmicu. Pustili smo Jadranu da vodi igru jer su ipak oni morali pobijediti. Mi smo došli s tri boda više tako da nije bilo potrebno srljati. Gol smo zabili u najbolji mogući trenutak. Pogodio sam iz okreta poluvolej, ušla je svjetski, ali još jednom bih čestitao suigračima jer nismo dali Jadranu nimalo šanse. Također bih čestitao i Porečanima na fer i korektnoj igri. Osim toga, davali su nam cijelo vrijeme vjetar u leđa, visili su nam za vratom cijelu polusezonu, ali mi smo pokazali zašto smo bili na čelnoj poziciji od trećeg kola – dodao je Butorac.


Tri promjene


Iako su bili lideri, sezona je Crikvenici bila na neki način turbulentna jer su promijenili čak tri trenera. Zatim, kada je krenulo licenciranje stadiona za viši rang, nakon prijave stadiona, zgotovljenog projekta, izabranog izvođača, radovi su naglo prekinuti dva dana nakon početka te je Crikveničanima oduzeta mogućnost igranja kvalifikacija za Drugu HNL.


– Dečkima čestitam od prvog do zadnjeg, a pogotovo predsjedniku Marku Prpiću, koji sve gura dugi niz godina. Uz čak tri promjene trenera nismo se pokolebali do zadnjeg kola. Ovo je velika zasluga trenera Svasta i Mihića, a posebno bih želio čestitati treneru Tomislavu Lopcu, koji je u jednoj nezavidnoj situaciji preuzeo kormilo, kada je bilo najteže i vratilo mu se sve ono od prije 11 godina, osvojio je naslov. Bio je tada prvi, a pet kola prije kraja prvenstva su ga smijenili. Nije mu bilo lako jer smo išli u goste i Rudaru i Grobničanu i na kraju Jadranu, ali posložio je sve kako treba. Baš smo sada u uzlaznoj putanji, šteta što ne možemo u drugoligaške kvalifikacije. Mislim da bismo imali velike šanse promovirati grad, klub i sebe, kao što smo i dosad radili te izboriti Drugu ligu. No, tako je, kako je – zaključio je Ivan Butorac.