Druga NL

Ivan Baraban i sudac Vuković uskratili Opatijcima radost premijerne ovosezonske pobjede

Ivan Volarić

Paolo Grbac/V. KARUZA

Paolo Grbac/V. KARUZA

U sučevoj nadoknadi vremena osječki sudac morao je pokazati na bijelu točku nakon Kukočeva ubačaja i igranja rukom gostujućeg braniča

OPATIJA – MLADOST 1:1




RIJEKA  Utakmica 5. kola Druge NL: Opatija – Mladost 1:1 (0:0). Stadion na Kantridi. Gledatelja: 150. Sudac: Nikola Vuković (Osijek) 5,5. Pomoćnici: Janić (Ilok) i Kontrec (Osijek). Strijelci: 1:0 Grbac (53′), 1:1 Baraban (81′). Žuti kartoni: Kordić-Gružić, Lagumdžija (Opatija), Jakšić, Guja (Mladost)..


OPATIJA: Ćorić 6, Glibo 6, V. Bogolin 5,5 (od 58′ Jabita 5,5), Junuzović 6,5 (od 58′ Pejanović 6), Kavčič 6, Kordić-Gružić 6, Grujević 6, Grbac 7 (od 67′ Glavaš -), Jugović 6,5 (od 87′ Malinić -), Lagumdžija 6,5, Kukoč 7.


MLADOST: Ilinčić 6,5, Herceg 6, Abramović 6, Brezina 6 (od 65′ Jajalo -), Colarić 6 (od 90′ Fereira -), Jakšić 6, Guja 5,5 (od 75′ Mota 6,5), Ljuboja 6, Raužan 6 (od 65′ Baraban 7), Bujan 6 (od 65′ Čordaš -), Šuto 6.




U sučevoj nadoknadi vremena Tonći Kukoč je oštro ubacio poluvisoku loptu s lijeve strane, branič Ivan Abramović je krenuo u blok i pritom zahvatio loptu laktom. Budući da je bio barem metar i pol u kaznenom prostoru sudac Nikola Vuković i njegovi pomoćnici nisu imali težak zadatak. No, na opće iznenađenje domaćih igrača i simpatizera osječki sudac nije pokazao na bijelu točku. U devetoj minutu sučeve nadoknade Jabita je izašao sam ispred Ilinčića i slabim udarcem promašio prvu pobjedu Opatijaca ove sezone. Crno bijeli niti iz petog pokušaja nisu uspjeli upisati trobod, skromni gosti iz Ždralova odnijeli su bod s Kantride nakon što su u završnici utakmice imali nekoliko prilika za potpuni preokret.


V. KARUZA




U 53. minuti Tonći Kukoč se oslobodio za prizeman ubačaj s lijeve strane. Junuzović je sve dobro pratio, natrčao na loptu na bližoj vratnici i ispostavilo se svojim kretanjem odradio pola posla. Lopta se odbila na udarac Paola Grbca koji je s 12-13 metara pogodio bliži kut nemoćnog Ilinčića – 1:0. Dvije minute kasnije nakon udarca iz kuta na loptu je natrčao Kukoč i opalio ljevicom. Vratar Ilinčić ostao je na krivoj nozi, no lopta je na putu u nebranjeni dio mreže pogodila domaćeg braniča Glibu. Jabita je u 61. minuti na dodavanje Kukoča tukao iz okreta iskosa, a vratar Ilinčić skrenuo loptu kraj suprotne vratnice.


Činilo se u tim trenucima da je samo pitanje vremena kada će Opatijci zabiti drugi pogodak, no onda se u završnici u njihove redove uvukla neshvatijiva nervoza, a gosti su svakom promjenom izgledali sve opasnije. U 81. minuti Ivan Baraban, svojedobno napadač Cibalije, dočekao je odbijanac poput Grbca i preciznim udarcem uz pomoć vratnice pogodio za 1:1. Mota je u 85. minuti zamalo pogodio isto mjesto, no lopta se od vratnice odbila izvan granica igrališta. Igralo se na Kantridi do 99. minute kada je glavni akter završnice, sudac Nikola Vuković, uz grmljavinu s neba i iz oba tabora poslao igrače u svlačionicu.



Standings provided by SofaScore LiveScore