Problemi s kadrom

Ivajlo Petev u brigama, šestorici nogometaša BiH odbijena viza bez objašnjenja: “Ni vi ne biste spavali na mom mjestu”

Hina

Ivajlo Petev/Foto Arhiva NL

Ivajlo Petev/Foto Arhiva NL

Za takvu odluku vlasti Kazahstana, kako su objasnili iz Nogometnog saveza BiH, nisu dobili službeno objašnjenje



MOSTAR Šestorici nogometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine nisu izdane vize za ulazak u Kazahstan što je povećalo brige izborniku Ivajlu Petevu koji pokušava ovu izabranu vrstu odvesti na Svjetsko prvenstvo u Kataru.


Iako je bilo planirano da bosanskohercegovačka nogometna ekspedicija jutros poleti sa Zračne luke u Sarajevu prema Kazahstanu, zbog problema s vizama odlazak je odgođen za poslijepodnevne sate.


“Nisam spavao, ali ne biste ni vi da ste na mom mjestu. Nije baš jednostavno, jer šest igrača nije malo uz ove koji su od ranije ozlijeđeni”, rekao je u sarajevskoj zračnoj luci izbornik Petev.




Kazahstan, čije veleposlanstvo iz Zagreba nerezidentno pokriva BiH, nije izdalo vize za igrače Sanjina Prcića, Elvisa Sarića, Dennisa Hadžikadunića, Daria Đumića, Adija Nalića i Jusufa Gazibegovića.


Za takvu odluku vlasti Kazahstana, kako su objasnili iz Nogometnog saveza BiH, nisu dobili službeno objašnjenje. Bosanskohercegovački izbornik Petev u predstojećim susretima neće moći računati ni na standardne Miralema Pjanića, Radea Krunića, Sinišu Saničanina i Matea Sušića.


BIH se nalazi u skupini D u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvos sljedeće godine u Kataru. Nakon četiri susreta ima osvojena samo tri boda te se nalazi iza Francuske, Ukrajine i Finske, dok je zbog gol-razlike lošija tek reprezentacija Kazahstana.