Disciplinske mjere

Istra 1961 mora platiti čak 80 tisuća kuna kazne nakon što su njezini navijači bacili petardu kraj vratara Gorice

Portal Novi list

Ilustracija

Ilustracija

Hajduk kažnjen s 55.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava i diskriminirajućeg skandiranja navijača tijekom utakmice s Osijekom



RIJEKA Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 16. kola.


NK Istra 1961 kažnjen je s 80.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Istra 1961 – Gorica. Navijači Istre 1961, Demoni, sa sjeverne tribine u trećoj minuti i 35. sekundi, bacili su mega-petardu u teren za igru iza gostujućeg vratara, zbog čega se ukazivala pomoć gostujućem vrataru. Prekid utakmice je trajao četiri minute i devet sekundi. U 60. minuti domaći navijači Demoni na sjevernoj tribini pale baklju koja je izgorjela na tribini.


HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 55.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 28.000 kuna) i diskriminirajućeg skandiranja (čl. 88. DP HNS-a, 30.000 kuna) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk – Osijek. Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini stadiona, zapalila je u 11. minuti jednu baklju, pa u 28. minuti jednu dimnu bombu, u 40. minuti jednu baklju, u 69. minuti pet baklji i tri stroba (bljeskalice), u 72. minuti dvije baklje i jedan strob uz dva topovska udara, u 75. minuti jednu dimnu bombu, u 80. minuti 22 baklje, dva stroba, jedan topovski udar i dvije dimne bombe. Sve prethodno sagorjelo je na tribini. U 20. minuti utakmice s istočne tribine skandirano je igraču gostiju Miji Caktašu dok je izvodio korner ”Cigane’’, a u 82. minuti sa sjeverne i istočne tribine, kad je izvršena zamjena navedenog igrača, istom je kod napuštanja terena za igru skandirano ”Cigane”.




GNK Dinamo kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo – Šibenik. Pripadnici domaće navijačke skupine BBB, njih 1538, smještenih na sjevernoj tribini, u 21. minuti zapalili su četiri baklje, od koji je jedna bačena na tartan stazu. U 56. minuti aktivirali su tri dimne kutije narančaste boje.