Utrka u troje

Inzaghi nakon velikog trijumfa počeo razmišljati o scudettu

Igor Duvnjak

Antonio Conte i Simone Inzaghi/Foto REUTERS

Antonio Conte i Simone Inzaghi/Foto REUTERS



RIJEKA Rimski je Lazio bez dvojbe najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Serie A. Nakon trijumfa u derbiju s Interom »gusarska« momčad trenera Simonea Inzaghija je lijepa realnost, a ne više iznenađenje u najvišim sferama calcia. Kao u epizodama već zaboravljenih »Nesalomljivih« kapetan i golgeter Ciro Immobile (prvi prvoligaški strijelac sa 26 golova, u Serie A 45. svih vremena s ukupno 125 golova) i njegovi suigrači su na oduševljenje vjernih tifosa ostvarili zlata vrijednu pobjedu u tempu koji nije jenjavao.


– Igrali smo u visokom ritmu i zaslužili pobjedu. U prvom poluvremenu smo bili toliko uvjereni da možemo pobijediti da smo našim suparnicima prepustili previše prostora za kontre. Odigrali smo odličnu utakmicu s jakom momčadi, Inter je bio izgubio samo jednu utakmicu u 24 kola. To je velika momčad. Scudetto? Nemamo što izgubiti, ali utakmice počinju biti teške, dečki su bili malo u grču, rekao sam im da budu mirni. Znamo naš put, nakon četiri magične godine sada smo tu – komentar je zadovoljnog stratega Simonea Inzaghija čija je momčad zaostatak iz prvog dijela pretvorila u konačni trijumf.


Pritom je pretekla Inter i stigla samo na bod zaostatka od lidera Juventusa. Rimljani za sobom imaju opus od čak 19 ligaških susreta u nizu bez poraza.




Činjenica je da se utrka za scudettom nastavlja u troje, između prvaka Juventusa i Intera sada se kao čvrsti klin uglavio Lazio.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU