SERIE A

Inter u gostima pobijedio Fiorentinu i privremeno zasjeo na vrh ljestvice, u strijelce se upisao Ivan Perišić

Hina

Ivan Perišić/Foto: REUTERS

Ivan Perišić/Foto: REUTERS

Talijanski prvak je izborio pobjedu, kojem je barem privremeno preuzeo vodstvo na ljestvici, okrenuvši rezultat s tri gola u nastavku, nakon što su "Viole" na poluvremenu vodile sa 1-0.



RIM U susretu petog kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na gostovanju pobijedio Fiorentinu sa 3-1, a posljednji pogodak na utakmici postigao je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.


Talijanski prvak je izborio pobjedu, kojem je barem privremeno preuzeo vodstvo na ljestvici, okrenuvši rezultat s tri gola u nastavku, nakon što su “Viole” na poluvremenu vodile sa 1-0.


Fiorentina je povela golom Riccarda Sottila u 23. minuti i uspjela je održati vodstvo do odmora. U 52. minuti je Matteo Darmian izjednačio, a samo tri minute kasnije Edin Džeko je doveo goste u vodstvo. U posljednjim trenucima susreta Perišić je potvrdio pobjedu na asistenciju Roberta Gagliardinija. Dodajmo kako je Fiorentina od 78. minute igrala bez isključenog Nicolasa Gonzaleza.




Perišić i Marcelo Brozović su odigrali cijeli susret za Inter.


Pobjedu je ostvarila i Atalatna koja je protiv Sassuola slavila sa 2-1, a sve najvažnije se dogodilo u prvom poluvremenu.


Domaćin je poveo u 4. minuti golom Robina Gosensa, u 37. minuti je Davide Zappacosta povisio na 2-0, a u posljednjim trenucima prvog dijela Domenico Berardi je smanjio na 1-2.


Mario Pašalić je odigrao posljednjih šest minuta i nadoknadu za domaći sastav.


U prvom susretu petog kola Bologna i Genoa su odigrale 2-2, a sva četiri gola pala su u drugom poluvremenu. Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, no Genoa je uspjela izboriti remi.


Za Bolognu su zabili Aaron Hickey (49) i Marko Arnautović (85-11m), dok su za goste strijelci bili Mattia Destro (55) i Domenico Criscito (89-11m).


Za Genou je cijeli susret igrao Milan Badelj, dok Adrian Šemper nije nastupio.


Na ljestvici vodi Inter sa 13 bodova, Napoli na drugom mjestu ima bod manje, ali i utakmicu manje, dok Milan i Atalanta imaju po 10 bodova.



Standings provided by SofaScore LiveScore