Remont momčadi

Inter priprema veliku rekonstrukciju momčadi, među otpisanima je i Marcelo Brozović, a upitan je i trener Inzaghi

Igor Duvnjak

Marcelo Brozović/Foto REUTERS

Marcelo Brozović/Foto REUTERS

Crno-plavi u najavljenoj restauraciji momčadi osim hrvatskog reprezentativca ne vide ni Lukakua, Dumfriesa, Correu, Džeki ponuđen kraći ugovor od njegovih želja



RIJEKA  Hrvatski nogometni asovi s raznih inozemnih adresa u različitim raspoloženjima su na reprezentativnom okupljanju, dojam je da je među onima koji ne tako dobro raspoloženi liježu i još slabije volje ustaju, i neumorni veznjak Intera Marcelo Brozović. Razlozi su razni, isprepleteni jedni s drugima, sve vezano uz njegov klub koji u ovoj sezoni niže loše rezultate, poput nedavnog poraza u derbiju s Juventusom, tako i zbog Brozovićevih igara koje nisu ni sjena onim predstavama kojima se divio nogometni svijet.


Istina da dobar rezultat kao bura oblake može rastjerati oblake lošeg raspoloženja u Interu i da bi eventualni uspjeh s Benficom u četvrtfinalu Lige prvaka pogasio rasplamsale plamenove kritika na račun rezultata momčadi kormilara Simonea Inzaghija i igara koje pružaju neke od trenerovih uzdanica, ali teško da će i uspjeh kakav je plasman u polufinale Lige prvaka revolucionarno utjecati na opredjeljenje vodstva Crno-plavih, koje izgleda namjerava značajno renovirati momčad, očito je i pomladiti jer kako bilježe tamošnji kroničari, Inzaghi je Zebrama suprotstavio sastav sa čak osam igrača od 30 godina i starijih.


Devet poraza


Ova postava pak ne utažuje poslovično veliku glad za pobjedama jednog tako velikog kluba, taj je sastav, naime, u sezoni izgubio čak trećinu utakmica, poražen je u čak devet od 27 ovosezonskih nastupa. I ovaj posljednji s Juventusom je stavio nove upitnike pred sutrašnjicu ove ekipe, u biti samo potvrdio kako će navijači Intera u idućoj sezoni gledati sasvim drukčiju momčad u odnosu na ovu sada. Najave su kako je Brozović jedno od onih imena s kojim će doći do »rastave«, sve u vremenu kada on iz utakmice u utakmicu nanovo nije ni blizu onih nastupa u kojima je bio i »maratonac« i pobjednik tolikih duela na sredini terena, uvijek s loptom »na ti«. Ozljede su u toj priči svakako ostavile duboke tragove, toliko da on po povratku na teren još uvijek traži onu sjajnu formu, a vrijeme prolazi. Na njemu, kao uostalom i na drugima s kojima se želi razići, Inter želi i što više uštedjeti, spominje se pritom i godišnja Brozovićeva plaća od nekih 6 milijuna eura. U ćakulama o Brozovićevoj sutrašnjici iskače Barcelona kao potencijalni kupac, njezin ga je trener Xavi vidio kao potencijalnu zamjenu za Sergija Busquetsa, koji na kraju ove sezone odlazi iz Barce, no zanimanja za Marcela u Kataloniji je bilo prošle sezone, pitanje je ima li ga i sada.


Pištolji na vodu




Hrvatski reprezentativac je u klupku onih za koje se najavljuje da će mijenjati milansku adresu s nekom drugom, recimo Nizozemac Dumfries, koji je tijekom Mundijala vrednovan sa šezdesetak milijuna eura, a sada je daleko od toga, ili pak argentinski napadač Correa koji će vjerojatno ići negdje na posudbu. U napadu ionako u posljednje vrijeme kao da se »prijeti pištoljima na vodu«, Edin Džeko iz BiH često ide kao »ubrzani vinkovački«, a ni Belgijac Romelu Lukaku, na posudbi iz Chelseaja, nije nimalo prijetnja vratarima kao u svojoj prethodnoj milanskoj epizodi. Kako njihovi golovi u posljednje vrijeme stižu u razdoblju »od mjene na uštap«, Džeki je ponuđen ugovor na jednu, on želi onaj na dvije godine, a dotle se i govori o Lukakuovom povratku u Chelsea. U međuvremenu u priču o nastojanju smanjenja Interovih troškova uklapa se i cjenkanje s nizozemskim braničem Stefanom De Vrijem, kojem je klub poručio kako je plaća od 4,5 milijuna eura godišnje previsoka pa Oranje razmišlja o odlasku.


Tifosi pak s grozom razmišljaju o ljestvici, o činjenici da ih od lidera Napolija dijeli nepremostiv ponor, zaostatak od 21 boda, a tko će biti glavni krivac, ako ne trener. Kraj sezone je i tako blizu i tako daleko, ali je pozicija za kormilom Simonea Inzahija i više nego upitna, skoro pa sigurno on u idućoj sezoni neće voditi tu obnovljenu momčad Intera.