Serie A

Inter pobjedom kod Crotonea stigao nadomak teoretskog osiguranja 19. naslova prvaka Italije

Hina

Slavlje igrača Intera nakon pogotka Achrafa Hakimija/Foto REUTERS

Slavlje igrača Intera nakon pogotka Achrafa Hakimija/Foto REUTERS

Marcelo Brozović igrao je čitav susret za Inter, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 66. minuti



CROTONE Nogometaši Intera stigli nadomak i teoretskog osiguranja 19. naslova prvaka Italije 2-0 (0-0) pobjedom na gostovanju kod posljednjeg Crotonea, kojega su tako i teoretski ispratili u drugu ligu, u susretu 34. kola.


Strijelci za Inter bili su Eriksen (69) i Hakimi (90+2).


Inter je do vodstva stigao preciznim prizemnim udarcem danskog veznjaka sa više od 20 metara, a pobjedu je Hakimi potvrdio iz protunapada nakon što su svi domaći jurnuli u napad po izjednačenje.




Marcelo Brozović igrao je čitav susret za Inter, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 66. minuti.


Vodeći Inter sada ima 82 boda, 14 više od druge Atalante te bi mogao slaviti naslov prvaka već u nedjelju ukoliko Atalanta ne pobijedi Sassuolo.


Crotone je posljednji sa 18 bodova, a 17. Cagliari, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak, bježi mu nedostižnih 13 bodova.


U prvoj utakmici dana Verona i Spezia su igrale 1-1 (0-0). Verona, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, povela je početkom drugog poluvremena golom Salceda (46), no važan bod Speziji u borbi za ostanak u Serie A osigurao je Saponara (86). Verona je ovim remijem prekinula niz od četiri uzastopna poraza, no ostala je 10. na ljestvici sa 42 boda, koliko ima i deveta Sampdoria, dok se 15. Spezia bodovno poravnala sa 14 Fiorentinom, oba sastava imaju po 34 boda, tri više od 18. Beneventa koji se nalazi u zoni ispadanja. Bivši hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić igrao je za Veronu od 60. minute, dok je Ivor Pandur ostao na klupi. Stoper mlade hrvatske reprezentacije Martin Erlić ostao je na klupi Spezije.



Standings provided by SofaScore LiveScore