SP u Kataru

Inter objavio da se Romelu Lukaku ponovo ozljedio, vjerojatno ne riskira nastup protiv Hrvatske na SP-u

Hina

Romelu Lukaku/Foto REUTERS

Romelu Lukaku/Foto REUTERS

Lukaku je jutros bio podvrgnut liječničkim pregledima u klinici Humanitas u Rozzanu, ima istegnuće femoralnog bicepsa lijevog bedra. Igračevo stanje bit će ponovno procijenjeno u sljedećih nekoliko dana, objavio je Inter.



ZAGREB Napadač belgijske nogometne reprezentacije, koja će na SP-u igrati u skupini s Hrvatskom, Romelu Lukaku (29) ponovo se ozlijedio, objavio je njegov klub Inter.


Inter je objavio kako je Lukaku u subotnjem susretu protiv Sampdorije doživio novu ozljedu mišića i bit će ponovno pregledan u sljedećih nekoliko dana.


Belgijski reprezentativac se vratio u u akciju prošlog tjedna u Interovoj pobjedi 4-0 nad Viktorijom Plzen u Ligi prvaka nakon gotovo dva mjeseca pauze. Protiv Viktorije ušao u igru u 83. minuti, a četiri minute kasnije je postigao pogodak. Protiv Sampe je dobio priliku od 68. minute, ali sada se suočava s još jednom ozljedom.




“Lukaku je jutros bio podvrgnut liječničkim pregledima u klinici Humanitas u Rozzanu, ima istegnuće femoralnog bicepsa lijevog bedra. Igračevo stanje bit će ponovno procijenjeno u sljedećih nekoliko dana,” objavio je Inter.


Belgijski Lesoir navodi kako će Lukaku propustiti utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna u utorak, neće ga biti u sastavu niti u nedjeljnom derbiju protiv Juventusa, ali bi se ipak trebao vratiti na vrijeme za Svjetsko prvenstvo. Nerazzurri će se prije pauze za Svjetsko prvenstvo sučeliti još i s Bolognom i Atalantom u Serie A.


Lukaku se u srpnju vratio u Inter na posudbu iz Chelseaja, nakon što je od 2019. do 2021. igrao za milanski klub.


Belgija otvara SP 23. studenog protiv Kanade, četiri dana kasnije će igrati protiv Maroka, a u posljednjem susretu u skupini 1. prosinca će odmjeriti snage protiv Hrvatske.