Pobjeda nad Leverkusenom

Inter Milan postao prvi polufinalist Europske lige, Lukaku oborio novi rekord

Hina, Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Inter je došao u vodstvo u 15 minuti pogotkom Barelle, a Lukaku je šest minuta kasnije povećao na 2-1. Jedini strijelac za Bayer bio je Havertz u 24. minuti



ZAGREB Inter Milan je u ponedjeljak postao prvi polufinalist Europske lige nakon što je u Dusseldorfu u utakmici četvrtfinala sa 2-1 svladao njemački Bayer Leverkusen.


Inter je došao u vodstvo u 15 minuti pogotkom Barelle, a Lukaku je šest minuta kasnije povećao na 2-1. Jedini strijelac za Bayer bio je Havertz u 24. minuti.


Ovo četvrtfinale se igralo u posebnom formatu ove godine zbog pandemije koronavirusa, ne igraju se uzvrati i polufinaliste  odlučuje jedna utakmica.




Inter se čvrsto postavio na početku utakmice, ali nakon prvih par minuta Bayer se priključuje, ali bez konkretnijih udaraca. U šestoj minuti lopta je od vratara Intera u dva tri poteza došla do vrata Bayera Hradeckog, ali ništa nije bilo od toga.


Inter dolazi u vodstvo u 15. minuti kada se Lukaku našao u kaznenom prostoru i njegov pokušaj udarca prema golu odbijen je prema  Barelli koji zabija za 1-0. Pet minuta kasnije Inter opet ima priliku za gol, Martinez se probija s desne strane, dodaje Barellu, ali ništa od pogotka.


Lukaku u 20. minuti povećava na 2-0. U kaznenom prostoru dočekao je loptu koju mu je dobacio Ashley Young. Tri minute kasnije Lukaku opet ima priliku za gol, no Hradecky ga je pročitao.


Minutu kasnije Bayer smanjuje na 2-1 iz situacije koja nije nalikovala na priliku, no mrežu Intera zatresao je Havertz. U 26 minuti sudac dosuđuje kazneni udarac za Inter zbog igranja rukom Sinkgravena u kaznenom prostoru, ali je naknadnom kontrolom VAR-a ipak poništio tu odluku.


U 38. minuti Diaby puca prema vratima Intera i Handanović je prisiljen boksati loptu.


U drugom poluvremenu Gagliardini je u kaznenom prostoru pred golom Bayera pogodio nekog od suigrača, ali se nisu snašli.


Njemački prvoligaš u drugom poluvremenu igra agresivnije i Diaby u 52. minuti dolazi sam do kaznenog prostora Intera no ne uspijeva ostvariti priliku. Nakon toga Inter ima dvije prilike, najprije nakon brzo izvedenog kaznenog udaraca kada se obrana Bayera nije snašla i Gagliardni je zapucao prema golu, no bezsupješno.


U 65. minuti Hradecky “skida” zicer  Sanchezu koji je ušao u igru umjesto Martineza. I Bayer ima priliku, Havertz u 78. minuti puca pored vrata Handanoviča. Pred kraj utakmice, Lukaku je imao se zaletio do suparničkih vrata ali je pucao pored,  a u 89. minuti na Eiksenu je suđen penal, ali je sudac nakon pregledavanja VAR-a opet poništio odluku.


Lukaku je inače oborio i rekord – devetu utakmicu zaredom u Europskoj ligi je zabio pogodak, što je najdulji golgeterski niz igrača u povijesti ovoga natjecanja.