Trenerska sudbina

Porazi od Intera i Reala su uzdrmali Xavijevu poziciju na klupi Barcelone, mediji već imaju kandidate za njegova nasljednika

Portal Novi list

Xavi tijekom derbija s Realom/Foto REUTERS

Xavi tijekom derbija s Realom/Foto REUTERS

Prema španjolskim medijima Thomas Tuchel je prvi izbor predsjednika Joana Laporte



RIJEKA Samo jedan osvojeni bod u dva ogleda Lige prvaka protiv Intera što je Barcelonu dovelo u tešku situaciju kada je govora o prolazu skupne faze i prošlonedjeljni posrtaj od Real Madrida u prvenstvu izazvali su vrlo izravne udarce dijela španjolskih medija na terena Katalonaca Xavija. Štoviše, neki mediji su otišli korak dalje i ustvrdili kako predsjednik kluba Joan Laporta već naveliko radi na dovođenju novoga trenera i u ovom trenutku pregovara s tri kandidata.


Prema tom izvoru najveće šanse ima Thomas Tuchel, koji je nedavno završio svoju epizodu na Stamford Bridgeu. Njemački stručnjak je dobio otkaz i trenutno je bez angažmana.


Nešto manje šanse mediji daju Marcelu Gallardu, aktualno treneru River Platea. Argentinac je nedavno izjavio da krajem godine seli u Europu jer mu se cilj okušati u najjačim svjetskim nogometnim ligama.




Treće ime također ima angažman. Riječ je o Jurgenu Kloppu za kojega nije najbolje krenula nova sezona na klupi Liverpoola. Problem je što ima čvrsti ugovor koji traje još četiri godine.