Liga prvaka

Inter bez Marcela Brozovića dočekuje Barcelonu, Tudor traži pobjedu protiv zahuktalih Portugalaca

Davor Petrović

Nogometaši Intera traže izlaz iz krize/Foto REUTERS

Nogometaši Intera traže izlaz iz krize/Foto REUTERS

Ovo su teški trenuci za nas, ali mi, igrači, moramo preuzeti odgovornost i biti spremni dati više. Ova utakmica je velika prilika za nas – poručuje Matteo Darmian iz Intera



ZAGREB Nastavak Lige prvaka večeras bi mogao donijeti blago preusmjeravanje jednog nogometnog velikana prema Europskoj ligi. Pod okriljem skupine C stopostotni Bayern ugostit će Viktoriju iz Plzena, a u Milanu igraju Inter i Barcelona, koji su dosada osvojili po tri boda. Pobjednik tog ogleda zadržat će priključak s Bavarcima, dok će se poraženi naći u zahtjevnoj situaciji, barem na osam dana, kada su na rasporedu utakmice istih parova.


– Znamo koliko je važan izazov pred nama. Moramo pokazati odlučnost i koncentraciju, jer Barcelona je izuzetno jaka momčad. Ovo su teški trenuci za nas, ali mi, igrači, moramo preuzeti odgovornost i biti spremni dati više. Svi želimo preokrenuti situaciju jer smo usko povezana grupa i želimo ispraviti stvari. Ova utakmica je velika prilika za nas – poručuje Matteo Darmian.


Brojni izostanci


Inter zbog ozljeda nema na raspolaganju Marcela Brozovića, Romelua Lukakua, Alexa Cordaza i Dalberta, dok Barceloni iz istog razloga nedostaju Ronald Araujo, Hector Bellerin, Memphis Depay, Jules Kounde i Frenkie de Jong. U susjednoj Francuskoj Igor Tudor će tražiti prvu pobjedu u skupini D protiv zahuktalog Sportinga.




– Taj pritisak se ne može ukloniti i znamo da ne smijemo pogriješiti. U prve dvije utakmice bili smo na dobroj razini protiv Tottenhama i Eintrachta, velikih momčadi engleskog i njemačkog nogometa. Sada moramo uzeti bodove ili barem jedan bod, ali svjesni smo da je Sporting odlična momčad s istim takvim igračima na svim pozicijama – objašnjava Tudor.


Skupina B isti zadatak stavlja pred Porto u sučeljavanju s Bayerom iz Leverkusena.


Bitka za Britaniju


– Očigledno je da moramo pobijediti jer ćemo se inače naći u vrlo teškoj situaciji. U goste nam dolazi suparnik koji je odigrao sjajno protiv Atletica. Bit će to teška utakmica, ali moramo se izvući. Za nas je ovo finale – tvrdi Sergio Conceicao.


Za razliku od trenera Porta, Jürgen Klopp nema takav imperativ, ali svjestan je da ga na Anfieldu protiv Glasgow Rangersa očekuje dvoboj posebne težine, pod radnim naslovom »Bitka za Britaniju«.


– Nitko mi nije pričao o povijesti, i zato ne mogu reći puno toga u vezi rivalstva engleskih i škotskih klubova. No, znam da je ovo vrlo posebno. Rangers je dobar, a ne smijemo zaboraviti da je prošle sezone bio u finalu Europske lige. Gledao sam ih i uvjerio se u njihovu kvalitetu. Škotski nogomet je dosta napredovao u zadnjih nekoliko godina, a Rangers i Celtic su momčadi koje se ističu kvalitetom u tamošnjoj ligi – zaključuje Klopp.


 


Semafor

Skupina A: Napoli – Ajax (18.45), Liverpool – Glasgow Rangers (21).


Poredak: Napoli 6, Liverpool 3, Ajax 3, Glasgow Rangers 0.


Skupina B: Porto – Bayer Leverkusen (21), Club Brugge – Atletico Madrid (21).


Poredak: Club Brugge 6, Bayer Leverkusen 3, Atletico Madrid 3, Porto 0.


Skupina C: Bayern – Viktoria Plzen (18.45), Inter – Barcelona (21).


Poredak: Bayern 6, Barcelona 3, Inter 3, Viktoria Plzen 0.


Skupina D: Olympique Marseille – Sporting (18.45), Eintracht – Tottenham (21).


Poredak: Sporting 6, Tottenham 3, Eintracht 3, Olympique Marseille 0.