Odlazak velikana

Povodom smrti Zlatka Kranjčara večeras na HTV-u dokumentarni film Dinamovo proljeće 20 godina poslije

Film, redatelja Ištvana Filakovića i Vladimira Kleščića iz 2002. god. govori o jednom od najpoznatijih nogometnih proljeća i generaciji 1982



Povodom smrti Zlatka Cice Kranjčara večeras na Drugom programu Hrvatske televizije u 21 sat prikazuje se dokumentarni film Dinamovo proljeće 20 godina poslije.


Film, redatelja Ištvana Filakovića i Vladimira Kleščića iz 2002. god. govori o jednom od najpoznatijih nogometnih proljeća i generaciji 1982. Naime, nakon 24-godišnjeg posta, 1982. godine Nogometni klub Dinamo osvojio je 4. naslov prvenstva tadašnje Jugoslavije. Trener je bio Blažević, a okosnicu momčadi činili su Zajec, Kranjčar, Mlinarić, Deverić i Vlak. Klub je te godine imao više od 40.000 članova, najviše u Europi, iza Barcelone.


O euforiji koja se s maksimirskog stadiona proširila cijelom Hrvatskom u ovom dokumentarnom filmu govore ondašnji protagonisti – navijači, igrači i treneri. “Dinamovo proljeće – 20 godina poslije” dokumentarni je film o generaciji koja je ostvarila jedan od najvećih sportskih uspjeha u povijesti maksimirskih modrih.




Scenaristi filma su Ištvan Filaković i Alemko Prpić, snimatelj Ivica Meteš, a urednik Vladimir Fulgosi.