Trener Hajduka

Igor Tudor “zakmečao” i uoči Istre 1961: “Smeta me puno negative, trebala bi nam dva, tri golgetera…”

P. N.

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Po dojmu izgleda da je Hajduk igrao ravnopravno s Interom, a sudac je ukrao. To me malo smeta. Naravno da nije bila briljantna utakmica, ali idemo dalje - kaže Tudor



SPLIT Nogometaši Hajduka u četvrtak gostuju na Aldo Drosini kod Istre 1961. Trener Splićana Igor Tudor osvrnuo se prvo na utakmicu protiv Intera i sve ono što se događalo u tom ogledu.


– Bila je prva utakmica nakon dva mjeseca. Nije bilo publike, igrači su imali čudan osjećaj. I na toj utakmici smo trebali zabiti četiri-pet golova što nije malo. Bunker Intera je bio jedan od najvećih što sam ja vidio. Naša pobjeda je čista, zaslužena. Sve situacije koje su bile sporne, dokaz su da je VAR dobrodošao. Da ga nije bilo Hajduk bi opet bio oštećen. Vidim okolo puno negative. Vidio sam tri mlada igrača, to je praktički bila opsada na jedan gol svih 90 minuta. Po dojmu izgleda da je Hajduk igrao ravnopravno s Interom, a sudac je ukrao. To me malo smeta. Naravno da nije bila briljantna utakmica, ali idemo dalje. Pojedinim momcima nije lako nositi dres Hajduka. U susretu s Interom tri-četiri naša najvažnija igrača nisu bili na nekom nivou, a mi smo svejedno pobijedili – rekao je Igor Tudor pa nastavio…


Ne želim reći da smo protiv Intera bili šampanjac, ali smetaju mi neke stvari. Ajmo gledati stvari na pozitivniji način – rekao je Tudor




– Mi smo već doveli jednog napadača koji će doći za mjesec i pol dana. Mislim da ćemo ići u smjeru da dovedemo još jednog. U našoj momčadi nema pravog golgetera, a trebala bi nam dva ili tri. U susretu kao s Interom takvi igrači trebaju, da ubace loptu u mrežu. Imali smo 25-26 udaraca, ali negativa me smeta. Kao da se zadnjih deset godina ovdje igra atomski nogomet i pobjeđuje 5:0. Bio sam u jednom klubu na sjeveru Italije. Znate li koliko smo godišnje pobjeđivali 1:0? Desetak utakmica. Igrao je tamo neki Zidane… Ne želim reći da smo protiv Intera bili šampanjac, ali smetaju mi neke stvari. Ajmo gledati stvari na pozitivniji način. Gazimo dalje, trebamo rasti. Idemo pokušati pobijediti Istru. Par promjena će biti, Posavec će braniti, to vas sigurno zanima.


Hajduk u 365 dana nije dobio nikoga u gostima osim Varaždina?


– Imam mišljenje, ali neću sad o tome. Pričamo o tome unutar kluba i radimo da se poboljša općenito kvaliteta svega. Moramo gledati čašu na pola punu. Kada sam došao to sam rekao na prvoj konferenciji. Ako mi smatramo da moramo biti prvaci i da moramo zabiti šest komada Interu onda to ne štima. Mislim da u ovoj ligi samo Dinamo pobjeđuje u gostima. Mislim da i Osijek i Rijeka ne pobjeđuju baš na gostovanju. To je tako. U Serie A će Juventus, Inter dobiti u gostima, a Milan neće pobijediti, Fiorentina ne može… Zašto Inter i Juventus dobiju svaki put, a ostali manje. Stvari su jasne.
Protiv Intera su najiskusniji igrači zakazali… Nije bilo lako na malom prostoru napraviti višak. Slažem se da dosta pojedinaca nije imalo svoj dan, u razloge ne bih ulazio. Radili smo na nekim detaljima. Blagaić je bio pod dojmom, to se odmah osjeti. U ovom sustavu dvije špice su ključne. Da su u špici dva macana prvo poluvrijeme bi bilo 3:0. Jairo je po vokaciji krilo, a ne čista špica. Mislim da će to biti bolje. Vjerojatno će igrači koji rade razliku imati bolji dan.


Idemo u Pulu puni samopuzdanja da pokažemo da smo bolji i pobijedimo – poručio je Tudor


Istra 1961?


– Gledao sam tu utakmicu. Rijeka je prvo poluvrijeme došla dva puta do šesnaesterca i vodila 1:0. Istra je ekipa koja ima glavu i rep i Hajduku tamo nikad nije lako. Fokusirani smo na sebe, radili smo na nekim stvarima. Zaboravimo utakmicu s Interom, idemo biti bolji. Ima devet utakmica, idemo pokušati dobiti sve. Pet izmjena, možeš dati više prilika mladima. Imaš opciju Berbatova, pardon Dimitrova u špici.


Istra 1961 je prije korone svladala Osijek, a imaju u svojim redovima i nekoliko bivših igrača Hajduka…


– Svaka utakmica je teška u HNL-u. Imaju svoje kvalitete. Ne vjerujem da će to biti tvrd bunker kao Interov. To je bilo kao Cholo Simeone. Imaju kvalitetu, Blagojević, Močinić, naši mladi igrači. Idemo u Pulu puni samopuzdanja da pokažemo da smo bolji i pobijedimo – zaključio je Tudor.