Poljudski imperativi

Igor Tudor nikada nije izgubio dvoboj s Tomislavom Ivkovićem, ali nadolazeći sobom nosi dosta neizvjenosti

P. N.

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Igor Tudor/Foto PIXSELL

Ogled protiv Intera je vrlo važan, pokazat će u kojem je stanju Hajduk nakon duge stanke i može li Igor Tudor "spasiti" Brbića od novog odlaskaSPLIT Hajduk u prvom kolu nastavka prvenstva nakon stanke uzrokovane koronavirusom dočekuje posljednjeplasirani Inter. Splićanima su bodovi potrebni za lov na drugo mjesto, a Zaprešićanima će u nastavku sezone svaki bod biti dragocjen da sačuvaju prvoligaški život. U stanci “div iz predgrađa” dobio je novoga trenera. Tomislav Ivković zamjenio je Željka Petrovića, Nakon pet godina ponovo će se susresti Igor Tudor i Tomislav Ivković. “Tušo” nikada nije izgubio trenerski dvoboj s Ivkovićem, četiri puta izašao je pobjednikom, dva susreta završila su remijem.


Prema preporukama epidemiologa utakmice u Hrvatskoj do daljnjega će se igrati bez publike što je objektivno gledano hendikep za Hajduk


Treba naravno uzeti u obzir da će Splićani ugostiti Zaprešićane pred praznim Poljudom. Prema preporukama epidemiologa utakmice u Hrvatskoj do daljnjega će se igrati bez publike što je objektivno gledano hendikep za Hajduk koji tradicionalno ima najviše gledatelja na svojim domaćim utakmicama u HNL-u. To naravno nije i ne smije biti alibi za Igora Tudora koji je doveden u ulozi “spasitelja”, ali za sada nije opravdao očekivanja. Od Tudora i njegove momčadi se očekuje osvajanje drugoga mjesta, predsjednik Marin Brbić je čak najavio odlazak sa svoje funkcije ako se to ne dogodi. U tom kontekstu ogled protiv Intera je vrlo važan, pokazat će u kojem je stanju Hajduk nakon duge stanke i može li Igor Tudor “spasiti” Brbića od novog odlaska. Igor Tudor nikada nije izgubio trenerski sraz s Tomislavom Ivkovićem, no ovaj nadolazeći je specifičan, nosi sobom mnoštvo otvorenih pitanja i poveću dozu neizvjesnosti.