Poljudski odjeci

IGOR TUDOR: Dinamo je bio bolji, a utakmica protiv Rijeke je kao i svaka druga

Portal Novilist.hr

Nenad Bjelica i Igor Tudor/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica i Igor Tudor/Foto PIXSELL



SPLIT  Igor Tudor, trener Hajduka, ovako je prokomentirao derbi.


– Nikad nisi zadovoljan kad izgubiš kući, međutim moram čestitati mojim momcima koji su dali sve od sebe. U prvom poluvremenu smo imali nekoliko prilika za zabiti gol i dogodio se crveni karton koji je odlučio utakmicu. Probali smo sve u drugom poluvremenu, zaigrali s dva napadača, ali Dinamo je bio bolji i mi se okrećemo idućoj utakmici u nedjelju.


Utakmica s Rijekom?




– To je utakmica kao i svaka druga. I oni trebaju doći ovdje tako da ima još dosta bodova u igri. Optimist sam. Mislim da smo na pravom putu. Danas je bilo dosta dobrih stvari protiv protivnika koji je Liga prvaka. Nisam objektivan što se tiče kartona, ne znam je li to bilo malo i pretjerano, ali momcima stvarno svaka čast. Satrali su se drugo poluvrijeme i ja sam inzistirao da se ide na gol, a oni su to prihvatili. Htjeli su, ali nije išlo


Suđenje?


– Ne bih komentirao suđenje, o Bebeku imam super mišljenje, mislim da je on jedan od naših najboljih sudaca. Ismajli je mogao ispratiti igrača kad već zna da ima žuti karton, ali ponese agresija i žestina. Mislim da imamo dobar trio nazad i šteta što nismo zabili gol ranije preko Krekovića, Jaira ili Tahiraja. Tužni smo što smo izgubili kod kuće, ali vidjet ćemo se dogodine opet na istom mjestu.


Bjelica je rekao da je Hajduk do isključenja bio ravnopravan?


– Ne, Hajduk je bio bolji. Imali smo dvije mrtve šanse, a oni dva šuta.


Može li se Hajduk suprotstaviti Dinamu za prvo mjesto?


– Mislim da je ovo što smo vidjeli danas put. Na ovo ludilo i fanatizam provaš nadoknaditi manjak u kvaliteti. Petković možeo igrati u Barceloni po mom mišljenju. I desni bek.


Ovaj Hajduk je puno opasniji od onog koji je pobijedio prošle godine, rekao je Bjelica…


– Ja i Neno smo dobri pa on to radi mene. Imam baš dobro mišljenje o njemu. Nogomet volimo svi zbog toga što možeš biti bolji i izgubit, ili lošiji pa dobit. Međutim, rezultat je najbitniji, ali i dojam je bitan. Nije isto izgubiti bez nekog puta i izgubiti s idejom. Uvjeren sam da ova ekipa ima potencijal za dobre stvari. Ovo prvenstvo ćemo završiti na pravi način i tamo gdje želimo biti tu ćemo i biti. A dogodine ćemo se opet vidit – rekao je Tudor.