Liga prvaka

Igor Tudor bio je razočaran nakon poraza od Spursa, a Ivan Perišić poručio: “Treba nam malo vremena…”

Hina

Ivan Perišić/Foto REUTERS

Ivan Perišić/Foto REUTERS

Potpisali smo puno novih igrača - kazao je hrvatski reprezentativac



LONDON  Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor bio je pomiješanih emocija nakon što je njegov Marseille na startu Lige prvaka izgubio u Londonu od Tottenhama  sa 0-2.


Francuski doprvak je pružio vrlo dobru predstavu u Londonu, posebno u prvom poluvremenu u kojem je OM dominirao. Međutim, susret je odlučio crveni karton Chancela Mbembe u 47. minuti nakon čega su gosti s igračem manje pimili dva gola.


“Postoji mješavina emocija nakon ove utakmice. U prvom poluvremenu smo dominirali, a nije lako doći ovdje i to napraviti. Crveni karton promijenio je stvari, bilo je teže. Nijedna strana nije uspjela stvoriti puno prilika, a dva ubačaja su odlučila utakmicu,” kazao je Tudor na konferenciji za novinare.




“Nakon utakmice rekao sam igračima da smo odigrali dobru utakmicu. Naravno, nismo pobijedili zbog čega smo razočarani. Međutim, momčad je ovdje na terenu Tottenhama pokazala osobnost, želju da stvari rade dobro, kao i od početka sezone.”


Tudor je u poluvremenu kazao igračima da pokušaju biti opasniji, no sve je presjeklo rano isključenje.


“Na pauzi sam im rekao da pokušaju biti opasniji, da više ubacuju loptu u peterac. Naravno da imaju više kvalitete od nas, ali to je ljepota nogometa ne pobjeđuje najbolji. Ne svaki put. Crveni karton je dio igre, na koncu su odlučivali detalji.”


Bio je to 15. poraz OM-a u zadnjih 16 nastupa u Ligi prvaka.


“Frustrirani smo. Kada smo igrali 11 na 11, parirali smo im, a možda čak i dominirali. I sa desetoricom smo mogli postići rezultat, ali nismo bili dovoljno koncentrirani da ne primimo gol,” kazao je kapetan francuskog kluba Valentin Rongier u razgovoru za Canal+.


“Znali smo da im igrajući s intenzitetom i fokusom možemo parirati. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, možda smo mogli više pokušati, nažalost presjekao nas je crveni. Ali bilo je i pozitivnih stvari i moramo nastaviti raditi,” dodao je.


Oba gola za Spurse zabio je Brazilac Richarlison u 76. i 81. minuti, a za prvi pogodak asistirao je hrvatski nogometaš Ivan Perišić koji je odigrao cijelu utakmicu za klub iz Londona.


“Trebali smo bolje krenuti od prve minute. Bili smo malo nervozni s loptom, ali smo se dobro branili i sačuvali gol,” kazao je Perišić nakon utakmice.


“Moramo nastaviti, raditi malo bolje s loptom, ali bilo je malo lakše 11 na 10. Potpisali smo puno novih igrača i treba nam malo vremena, pogotovo u Ligi prvaka. Moramo nastaviti ovako i na dobrom smo putu,” poručio je Perišić nakon pobjede londonskog sastava.


“Ove su noći vrlo posebne. Prije utakmice razgovarali smo s igračima kako bismo ima rekli da vrlo dobro znamo što smo radili prošle sezone, kakav smo veliki posao obavili da bi mogli imati ovu večer. Mislim da smo osjećali mali pritisak u ovom natjecanju, ali na kraju moramo biti zadovoljni,” istaknuo je menadžer Tottenhama Antonio Conte.


U drugom kolu Marseille će na svom Velodromeu dočekati Eintracht, dok se u drugom susretu sastaju Sporting i Tottenham.