Prvenstvo J. Azije

Igor Štimac ponovio je veliki uspjeh na klupi Indije, igrači su ga nakon pobjede nad Kuvajtom bacali u zrak

Hina

Igor Štimac

Igor Štimac

Indijci su osvojili devetu titulu prvaka Južne Azije



BANGALORE Nogometna reprezentacija Indije koju vodi hrvatski stručnjak Igor Štimac, osvojila je 14. izdanje prvenstva Južne Azije.


U finalnom susretu igranom u Bangaloreu pred 26.300 gledatelja, Indija je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedila Kuvajt sa 5-4 nakon što je susret završio rezultatom 1-1.


Kuvajt je poveo u 14. minuti golom Shabaiba Al Khaldija, a u 38. minuti je izjednačio Lallianzuala Chhangte. Kako više nije bilo golova odlučili su udarci s bijele točke. Na indijskoj strani petorica igrača su bila sigurna uz jedan promašaj, dok su kod Kuvajta četvorica zabila, a dva igrača su nisu uspjela realizirati jedanaesterce.




Ključni jedanaesterac u šestoj seriji obranio je Gurpreet Singh Sandhu koji je bio junak i u polufinalnoj pobjedi protiv Libanona.


Štimac, koji je zbog suspenzije utakmicu pratio s tribina, utrčao je kako bi pobjedu proslavio s igračima koji su ga bacali u zrak.


Na putu do naslova Indija je u skupini pobijedila Pakistan (4-0) i Nepal (2-0), te remizirala sa Kuvajtom (1-1), u polufinalu je dobila Libanon sa 4-2 boljim izvođenjem jedanaesteraca, a u finalu Kuvajt, također udarcima s “kreča”.


Bila je to deveta titula za indijsku reprezentaciju u tom natjecanju i druga otkako je Štimac izbornik. Prvi naslov je osvojio prije dvije godine.


Maldivi su slavili dva puta, a Afganistan, Bangladeš i Šri Lanka po jednom.