Kvalifikacije za EURO U-21

Igor Bišćan nije nezadovoljan iako mlada reprezentacija nije nastavila pobjednički niz: “Austrija nam nije nije stvorila šansu”

Hina

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Ipak, s ovim bodom nismo u lošijoj poziciji, mogli bi i nakon osam utakmica imati dobru situaciju - tvrdi Igor Bišćan



VARAŽDIN Igor Bišćan, izbornik hrvatskih nogometaša do 21 godine, nije bio nezadovoljan iako je stao pozitivan niz njegovih igrača u kvalifikacijama za Euro od čak šest pobjeda.


U Varaždinu je Hrvatska U-21 remizirala protiv vršnjaka iz Austrije (0-0), a nakon susreta Bišćan je ovako komentirao podjelu bodova.


“Utakmica je bila tvrda, žilava i organizirana s obje strane. Momčadi su imale jasne planove, a Austrija je pokazala da je ozbiljna momčad. Nije bilo previše ljepote, a kada se činilo da smo blizu pogotka, dogodio nam se crveni karton. Na kraju smo čuvali ovaj nepopularni rezultat. Ipak, s ovim bodom nismo u lošijoj poziciji, mogli bi i nakon osam utakmica imati dobru situaciju”, rekao je Bišćan te je izrazio zadovoljstvo zbog sljedećeg.




“Nismo nastavili niz, ali čestitam dečkima. Odigrali su stvarno ozbiljno i Austrija nam nije stvorila gotovo ni jednu šansu. Pokazali su karakter, ozbiljnost, kvalitetu i zadovoljan sam ovim bodom”.


Vrlo brzo Hrvatskoj U-21 slijedi nova domaća utakmica. U utorak, u Varaždinu, suparnici će biti mladi finski nogometaši.


“Teško je procijeniti kako će igrati Finska, no oni će neopterećeni rezultatom biti otvoreniji za igru, a i mi ćemo biti drugačije postavljeni. Bit će zanimljivo. Finskoj ne smijemo ništa dopustiti, no mi smo čvrsti i u stanju prilagoditi se. Vjerujem da će dečki, koji su dobra momčad, pobijediti Finsku i približiti se našem glavnom cilju”.


Antonio Marin, igrač Dinama na posudbi u Šibeniku, ovako je vidio ogled protiv Austrijanaca.


“Bila je to tvrda i čvrsta utakmica u kojoj su se dvije najbolje momčadi skupine taktički nadmetale. Možda smo zaslužili i sva tri boda, ali s obzirom na crveni karton, mislim da je ishod realan. Sada se treba u tri