Kvalifikacije za EP U-21

Igor Bišćan nakon teškog poraza od Finske: “Nismo uspjeli uvjeriti igrača koliko je suparnik ozbiljan”

Hina

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Možda ne bi pobijedili ni da nismo sami sebi zabijali golove jer Finska ima kvalitetu - uvjerava izbornik



VARAŽDIN Igor Bišćan, izbornik Hrvatske U-21, naglasio je kako su njegovi nogometaši sami sebe pobijedili protiv Finske izuzetno slabom izvedbom tijekom prvog poluvremena.


Finska je pobijedila u Varaždinu 3-2. Nanijela je time Hrvatskoj U21 prvi poraz u kvalifikacijama za Euro, ali i ugrozila njeno prvo mjesto.


“Odigralo smo užasno prvo poluvrijeme, radili smo stvari koje se ne smiju raditi niti na nižim razinama. Nismo uspjeli uvjeriti igrače koliko je suparnik ozbiljan, ne vidim drugo objašnjenje. Finska je pokazala da rezultat u Finskoj nije bio realan, što smo znali, ali nismo mislili da će do ove mjere utjecati na pristup. Izgledali smo jako loše, ali uspjeli smo reagirati, i to je možda nešto pozitivno, da imamo karakter i mentalitet kao i prije, da se možemo skupiti i boriti se. Bili smo blizu izjednačenja, ali nismo zaslužili više od poraza. Moramo izvući pouke, dečki su mladi. Možda ne bi pobijedili ni da nismo sami sebi zabijali golove jer Finska ima kvalitetu. Ipak, sami smo sebi presudili u prvom poluvremenu”, rekao je izbornik Igor Bišćan, dok je na sličnom tragu u izjavama nakon utakmice bio i Bartol Franjić.




“Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, ušli smo u utakmicu na nedopustiv način za hrvatsku reprezentaciju. Napravili smo tri greške, Finska je kaznila sve tri. Sve smo im poklonili. U drugom poluvremenu dali smo sve od sebe, pokušali se vratiti, imali još situacija za izjednačenje, ali nažalost nismo uspjeli. Finska je ozbiljna momčad, ništa ne poklanja, a sve je bolje izgledalo kad smo se uozbiljili u drugom poluvremenu”, rekao je Franjić.