Razočaranje

IGOR BIŠĆAN Izgubili smo bodove u utakmici u kojoj smo imali sve pod svojom kontrolom

Hina

Igor Bišćan/D. ŠKOMRLJ

Igor Bišćan/D. ŠKOMRLJ

Njihov nam je crveni karton pomogao da nakon svega uzmemo barem bod, s kojim nismo zadovoljni. Sasvim suprotno, jako smo razočarani jer smo u prvom dijelu pokazali da smo puno bolja momčad - kaže izbornik mlade reprezentacije



EDINBURGH Izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Igor Bišćan nije skrivao razočaranje raspletom dvoboja u Edinburghu, gdje su mladi “Vatreni” odigrali 2-2 protiv Škotske premda su nakon prvog poluvremena vodili sa 2-0.


“Nažalost, izgubili smo bodove u utakmici u kojoj smo imali sve pod svojom kontrolom. Vodili smo dva razlike na poluvremenu, limitirali Škotsku na praktično niti jedan pokušaj prema našim vratima”, prokomentirao je izbornik Igor Bišćan.


Hrvatska je imala vodstvo 2-0, no “poklon” vratara Adriana Šempera i glupost braniča Borne Sose vratili su Škotsku u život. Hrvatska je odlično krenula u Edinburghu stigavši do prednosti u 20. minuti golom Nikole Mora. Samo pet minuta kasnije Kristijan Bistrović je prekrasnim udarcem sa 20-tak metara pogodio suprotne rašlje za 2-0.




Škotska je s igračem više navalila po izjednačenje i Connor McLennan je u 70. minuti precizno pogodio za 2-2.


“U drugom poluvremenu dogodila nam se greška koja se uvijek može dogoditi, no poslije te greške reagiramo nedopustivo loše. Taj je crveni karton potpuno promijenio utakmicu, od tog smo se trenutka spašavali, posebno nakon drugog pogotka, strijepili smo čak i za taj jedan bod”, dodao je Bišćan.


U 72. minuti i i domaćin je ostao s igračem manje. Billy Gilmour je napravio prekršaj na Nejašmiću i onda očito nešto dobacio talijanskom sucu Michaelu Fabbriju koji mu je pokazao direktan crveni karton. Bio je to potez koji je našu mladu reprezentaciju možda i spasio od poraza. U nastavku susreta Hrvatska je lovila pobjedu, ali ostalo je 2-2.


“Njihov nam je crveni karton pomogao da nakon svega uzmemo barem bod, s kojim nismo zadovoljni. Sasvim suprotno, jako smo razočarani jer smo u prvom dijelu pokazali da smo puno bolja momčad. Nedopustive greške u ponašanju i disciplini koštale su nas dva boda”, zaključio je Bišćan.


Uoči zadnjeg kola Hrvatska je na trećem mjestu sa 17 bodova iza Češke i Škotske koje imaju po 18 bodova.