Napadač u problemima

Ibrahimoviću zbog kladionice slijedi ogromna novčana kazna i suspenzija?

Hina

Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS

Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS

Ibrahimovića bi suradnja s kladionicom mogla puno koštati, mogao bi dobiti novčanu kaznu od 100 milijuna eura ili suspenziju od maksimalno tri godine, navode talijanski medijiRIM Najbolji švedski nogometaš svih vremena Zlatan Ibrahimović (39) našao se u neugodnoj situaciji jer kompanija u kojoj je on jedan od investitora ima 10 posto dionica u jednoj kladionici, a FIFA i UEFA zabranjuju da igrači imaju financijsku korist od kladionica, objavili su talijanski mediji prenoseći pisanje švedskog dnevnika Aftonbladet.


Prema Aftonbladetu, kompanija “Unknown AB”, sa sjedištem u Stockholmu i u kojoj je Ibrahimović jedan od dioničara, ima 10 posto dionica u kladionici “Bethard.com”. To bi Ibrahimovića moglo puno koštati, mogao bi dobiti novčanu kaznu od 100 milijuna eura ili suspenziju od maksimalno tri godine, navode talijanski mediji.


“O tome nismo razgovarali sa Ibrahimovićem i ne razmišljam o mogućim sankcijama. No, što se tiče Fifinih pravila, trebala bi biti jasnija jer postoje dvojbe u vezi njihova tumačenja”, kazao je za Sportbladet glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjostrand.