Zlatanov "come back"

Ibra se vraća u Milan u savjetničkoj ulozi: “Moja ljubav prema Rossonerima nikada neće umrijeti”

Hina

Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS

Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS

Ibrahimović (42) je u lipnju prošle godine objavio kako se odlazi u igračku mirovinu, a karijeru je završio u Milanu



MILANO Bivši švedski reprezentativac napadač Zlatan Ibrahimović postao je viši savjetnik za vlasništvo i viši menadžment talijanskog prvoligaša Milana nakon što se priključio investicijskoj tvrtki RedBird Capital Partners.


Ibrahimović (42) je u lipnju prošle godine objavio kako se odlazi u igračku mirovinu, a karijeru je završio u Milanu. Dres Milana je Ibrahimović nosio četiri godine u dva navrata, a za klub je odigrao ukupno 93 utakmice i zabio 48 golova. U karijeri je još igrao i za Manchester United, PSG, Juventus, Inter iz Milana, Barcelonu i Los Angeles Galaxy.


Kao operativni partner RedBirda, Ibrahimovic će surađivati ​​s timom za globalna ulaganja i podržavati investicijski portfelj tvrtke u sportu, medijima i zabavi.




“Iznimno sam zahvalan što se pridružujem RedBirdu i AC Milanu u ovim važnim i utjecajnim ulogama”, rekao je Ibrahimović.


“Moja ljubav prema Rossonerima nikada neće umrijeti, a prilika da budem dio njihove budućnosti na značajan način je nešto o čemu sam samo mogao sanjati”, dodao je Šveđanin.


U Milanu će služiti kao viši savjetnik vlasništva kluba, koje vodi RedBird, i igrat će aktivnu ulogu u svim sportskim i poslovnim operacijama, a njegov mandat također uključuje razvoj igrača i unapređenje globalnog brenda Milana.