Nepromišljena odluka

I na drugoligaške utakmice od iduće sezone moći će se samo s Covid potvrdama

Ivan Volarić

V. KARUZA

V. KARUZA

Ako je suditi po posjetama na prvim prvoligaškim utakmicama ove sezone drugoligaške tribine mogle bi iduće sezone zjapiti prazne



RIJEKA Hrvatski drugoligaški dobili su dopis iz HNS-a u kojem se izvještavaju da su se dužni uoči nove sezone pridržavati najnovijih odluka Stožera CZ RH, odnosno odluke IO-a HNS-a o organizaciji utakmica pod najnovijim epidemiološkim uvjetima. U prijevodu i drugoligaši mogu otvoriti tribine za neograničeni broj navijača pod uvjetom da gledatelji posjeduju Covid potvrde. Isto vrijedi i za sve igrače, te članove kluba.


S obzirom na efekte koje je takva odluka polučila u Prvoj HNL (500-tinjak gledatelja na utakmicama u Osijeku i Zagrebu), jasno je da bi drugoligaške tribine iduće sezone mogle biti slabo popunjene, a dodatni problem za financijski siromašne klubove predstavljat će tjedno testiranje onih svih članova koji se ne žele cijepiti. S obzirom da neki klubovi i drugačijim okolnostima nemaju previše gledatelja na tribina upitno je koliko im se uopće isplati otvarati tribine.