Izvještaj s Pirineja

Hrvatskom reprezentativnom napadaču potvrđeno da je pozitivan, Luka ne trenira jer se ne osjeća dobro

Hina

Carlo Ancelotti i Luka Modrić/Foto REUTERS

Carlo Ancelotti i Luka Modrić/Foto REUTERS

Modrić trenutačno ne može trenirati jer mu nije dobro. Bez obzira na to je li pozitivan ili negativan - izjavio je trener Reala Carlo Ancelotti



MADRID Hrvatski reprezentativni napadač Ante Budimir (30) pozitivan je na Covid-19, pokazao je u utorak rezultat njegovog PCR testa, čime mu je potvrđena desetodnevna karantena.


Golgeter Osasune se nalazi doma u samoizolaciji od subote kada je PCR-test pokazao da je na graničnoj razini zaraze. Zbog toga u nedjelju nije otputovao u madridsko predgađe Getafe gdje su njegovi suigrači poraženi 0-1.


Budimir nije imao simptome a nakon što mu je u utorak u sjevernom gradu Pamploni ponovljen test, na kojem je bio pozitivan, potvrđena mu je ranije propisana desetodnevna karantena.




U njoj će boraviti do 27. prosinca kada će napraviti novi test. Bude li negativan priključit će se suigračima na treningu.


Nogometaši Osasune, dvanaestoplasirane momčadi Primere, trenutačno se nalaze na odmoru do idućeg tjedna. Iduću utakmicu igraju 3. siječnja pred svojom publikom protiv Athletic Bilbaa.


Budimir, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac ekipe, zabio je dva gola u zadnje četiri utakmice. Prije pet dana je postigao pobjednički gol u gostujućoj pobjedi od 2-1 nad Deportivo La Coruñom u kupu.


Istodobno, Realov trener Carlo Ancelotti rekao je u utorak kako kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić ne trenira već tjedan dana jer mu zbog zaraze koronavirusom nije dobro pa ga očekuje na treningu nakon Božićnih praznika.


“Modrić trenutačno ne može trenirati jer mu nije dobro. Bez obzira na to je li pozitivan ili negativan. Moguće je da igračev test bude negativan ali da se igrač ne osjeća dobro, da je umoran, ima temperaturu, simptome… Modrić se ne osjeća dobro pa ne trenira”, izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije u klupskom kampu Real Madrida.