Lijepi uspjeh

Hrvatski stručnjak igrao je s Baggiom, Pirlom i Tonijem, a sada je napravio sjajan rezultat na klupi talijanskog trećeligaša

P. N.

Foto Facebook FC Sud Tirol

Foto Facebook FC Sud Tirol

Ivan Javorčić uveo je Sud Tirol u Serie B osvojivši 90 bodova u 38 susreta

SPLIT Sud Tirol je novi član Serie B, osvojio je prvo mjesto u A skupini Serie C, te izborio izravni plasman u viši rang, a taj uspjeh potpisuje hrvatski trener, Splićanin Ivan Javorčić (43) koji je napravio čudo s klubom koji je osnovan krajem 90-ih godina prošlog stoljeća.


U posljednjem kolu u Trstu pobijedio je Sud Tirol kod Triestine 2:0 golovima Danielea Casiraghija (41) i (64), pa ih tako prvi pratitelj Padova nije mogla dostići. Prvenstvo je osvojio na impresivan način, sa 90 osvojenih bodova iz 38 susreta, svega dva poraza uz devet remija i 27 pobjeda s nevjerojatnom gol-razlikom 49:9. Padova je na domaćem terenu poražena 1:2 od  Virtus Verone i završila iza Sud Tirola s pet bodova zaostatka.




Ivana Javorčića


Javorčić je ponikao u omladinskom pogonu Splita iz kojega je kao 17-godišnjak otišao u Bresciju za koju je najduže nastupao, a nosio je još dres Crotonea, Trevisa, Atalante, Arezza, a zbog problema s  koljenom karijeru je završio u niželigašu Pizzighetoneu. Bio je kapetan mlađih selekcija Hrvatske, a u karijeri je igrao s Robertom Baggijom, Andreom Pirlom i Lucom Tonijem, kao zadnji vezni čuvao je s 18 godina Zinedinea Zidanea, ali kako je ranije morao prestati posvetio se školovanju za trenera i sada ispisao najljepšu moguću priču.