Treće kolo

Hrvatski reprezentativci najavili gostovanje kod stopostotne Danske: “Ne moramo se baviti drugima”

Hina

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Danci nisu izgubili više od dvadeset utakmica, riječ je o sjajnoj reprezentaciji, ali moramo se okrenuti sebi. Uostalom, imamo takve igrače da se uistinu ne moramo baviti drugima, moramo samo razmišljati od utakmice do utakmice, rekao je branič Celtica



SPLIT Znamo da igramo s momčadi koja je prva na ljestvici sa stopostotnim učinkom, ali puno ovisi o nama, kazao je hrvatski napadač Ante Budimir uoči 3. kola Lige nacija protiv Danske u Kopenhagenu 10. lipnja.


Danska nakon dva kola vodi sa šest bodova, Austrija je druga s tri boda, dok Francuska i Hrvatska imaju po jedan bod.


“Imamo dovoljno vremena za pripremiti utakmicu i idemo korak po korak. Imamo kvalitetan roster, širinu kadra, što je odlično. Vidjet ćemo za koga će se izbornik odlučiti, ali siguran sam da će svi dati maksimum,” dodao je napadač Osasune.




Budimir je protiv Francuske pružio dobru partiju, nažalost imao jednu sjajnu priliku koju nije uspio realizirati.


“Napadaču uvijek nedostaje pogodak kad ne zabije. Uvijek nastojim obaviti puno posla za momčad, naravno da svaki napadač traži pogodak, ali ne želim da mi to bude primarni cilj. Najvažnije je dati maksimum, biti dobar u polju i pomoći momčadi, a gol će doći, u to sam siguran,” dodao je.


Budimir je istaknuo kako je remi s Francuzima podigao atmosferu i samopouzdanje hrvatskih reprezentativaca.


“Naravno da bod protiv svjetskih prvaka dobro dođe, za samopouzdanje, ali i ono što je ispred nas. U tom duhu moramo pristupiti utakmicama koje dolaze. Danska je kompaktna momčad koja zna što želi, ima kvalitetu i širinu kadra, ali. Znamo da smo u elitnoj skupini, gdje nema laganih protivnika,” kazao je.


Josip Juranović je dodao kako Hrvatska u svaku utakmicu ide po pobjedu, pa će tako biti i protiv Danske.


“Danska je sjajno otvorila natjecanje, međutim, mi svaku utakmicu idemo po pobjedu. Danas ćemo se pripremiti za Dansku, sutra pogledati kratki video o njima i idemo punim gasom,” poručio je Juranović


“Danci nisu izgubili više od dvadeset utakmica, riječ je o sjajnoj reprezentaciji, ali moramo se okrenuti sebi. Uostalom, imamo takve igrače da se uistinu ne moramo baviti drugima, moramo samo razmišljati od utakmice do utakmice,” dodao je branič Celtica.


Juranović je na prve dvije utakmice u novoj sezoni Lige nacija upisao punu minutažu.


“Josip Stanišić i Šime Vrsaljko su s nama, vidjet ćemo što će izbornik odlučiti.”


“Žao nam je što protiv Francuske nismo uzeli tri boda, imali smo dobre prilike pred kraj utakmice. Bod protiv Francuske je uvijek velik, ali već se okrećemo utakmici protiv Danske,” poručio je.