Novi trener

Hrvatski reprezentativac u Bundesligi dobio je novoga trenera, vraća se u Hoffenheim nakon četiri godine

Hina

Pellegrino Matarazzo/Foto REUTERS

Pellegrino Matarazzo/Foto REUTERS

Matarazzo se vraća u Hoffenheim nakon što je radio s njihovom momčadi do 17 godina i kao pomoćni trener prve momčadi između 2017. i 2019. godine



BERLIN Pellegrino Matarazzo (45) novi je trener TSG Hoffenheima, za kojeg igra hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, nakon odlaska Andrea Breitenreitera, objavio je njemački klub u srijedu.


Matarazzo se vraća u Hoffenheim nakon što je radio s njihovom momčadi do 17 godina i kao pomoćni trener prve momčadi između 2017. i 2019. godine.


Pellegrino je nakon toga postao glavni trener VfB Stuttgarta i pomogao im da izbore promaknuće u Bundesligu šest mjeseci nakon što se pridružio klubu.




Doveo ih je do devetog mjesta u svojoj prvoj punoj sezoni na čelu, ali je otpušten u listopadu 2022. nakon što je klub ostao bez pobjede u devet utakmica u sezoni Bundeslige 2022./23.


Matarazzo, koji je potpisao ugovor do 30. lipnja 2025., imat će zadatak preokrenuti sudbinu Hoffenheima koji je 14. u Bundesligi s 19 bodova.


“Kako živim u regiji od 2017., svjedočio sam razvoju TSG-a iz prve ruke čak i nakon mog odlaska i pratio sam ga posebno pozorno zbog svoje povijesti u klubu”, rekao je Matarazzo.


“Situacija je bez sumnje zahtjevna. Uvjeren sam u kvalitetu momčadi i pristupit ću zadatku pun elana i s velikim samopouzdanjem”, dodao je.


Hoffenheim je u ponedjeljak otpustio Breitenreitera nakon lošeg niza.


Matarazzova prva utakmica bit će u subotu prvenstvena utakmica protiv Bayer Leverkusena.