Iz talijanskih medija

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj blizu povratka u Fiorentinu

Hina

Milan Badelj/Foto Arhiva NL

Milan Badelj/Foto Arhiva NLFIRENZA Hrvatski nogometni reprezentativac Milan Badelj sve je bliži povratku u Fiorentinu, iz koje je 2018. godine po isteku ugovora prešao u rimski Lazio, od kojeg bi klub iz Firenze na posudbu doveo svog bivšeg kapetana, objavio je u nedjelju talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport.


Trener Fiorentine Vincenzo Montella bio je na čelu momčadi i 2014. godine, kad je Badelj stigao u Firenzu, a kako ima kroničan nedostatak igrača u veznom redu, dovođenjem Badelja popunio bi osjetljivu poziciju defenzivnog veznjaka.


S vremenom je Badelj u Fiorentini izgradio poštovanje kod suigrača, trenera i navijača, a dokaz za to bilo je dodjeljivanje kapetanske vrpce bivšem Dinamovom igraču, nakon tragične smrti dotadašnjeg kapetana »viola« Davidea Astorija.
Iako je krajem svibnja 2018. godine odlučio otići iz Firenze te u oproštajnom pismu napisao da »još nije spreman vezati se zauvijek za Fiorentinu«, nakon samo godinu dana života u Rimu i igranja za Lazio, čini se da je 30-godišnji Milan Badelj spreman vratiti se u klub i grad u kojima je, prema osobnom priznanju, »pronašao mir, ravnotežu i sreću«.


Čelnici Fiorentine rade na dogovoru s Laziom, prema kojem bi imali i pravo otkupa Badeljovog ugovora od rimske momčadi, a koji je hrvatski reprezentativac potpisao do 30. lipnja 2022. godine.