Reakcija nakon Desinca

Hrvatski nogometni savez pozvao čelnike Hajduka, Dinama i policiju na sastanak

Hina

Marijan Kustić/ Foto Drago Sopta/HNS

Marijan Kustić/ Foto Drago Sopta/HNS

Kako se incident dogodio daleko od nogometnog stadiona odnosno izvan nadležnosti Saveza, HNS nije raspolagao svim informacijama pored onih objavljenih u medijima zbog čega nije žurio javno istupati, ustvrdio je HNSZAGREB Hrvatski nogometni savez je pozvao čelnike Hajduka i Dinama, te predstavnike Ravnateljstva policije na sastanak u petak, 27. svibnja u sjedištu HNS-a. stoji u priopćenju GNS-a povodom izgreda u Desincu.


Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, na stadionima i izvan njih, te će kao odgovorna organizacija nastaviti sustavno i odlučno provoditi aktivnosti kako bi svako neprimjereno ponašanje iskorijenila iz nogometa. Rastužuje nas incident koji se dogodio u subotu na autocesti A1 kod odmorišta “Desinec” tijekom preprate navijača HNK Hajduk iz Zagreba prema Splitu. Hrvatski nogometni savez svim ranjenim i ozlijeđenim osobama, uključujući 20 policijskih službenika, želi uspješan i potpun oporavak. Kako se incident dogodio daleko od nogometnog stadiona odnosno izvan nadležnosti Saveza, HNS nije raspolagao svim informacijama pored onih objavljenih u medijima zbog čega nije žurio javno istupati, ustvrdio je HNS.


HNS od subotnje večeri aktivno sudjeluje u čitavom procesu te je u direktnom kontaktu s HNK Hajduk, GNK Dinamo te Ravnateljstvom policije RH. Pritom HNS poziva sve uključene strane na otvorenu i konstruktivnu suradnju u cilju smirivanja tenzija. Savez će biti aktivan partner klubovima i Policiji RH u stvaranju atmosfere dijaloga, što vidimo kao najbolji način rješavanja svih postojećih izazova.
Dosadašnji napori HNS-a rezultirali su značajnim smanjenjem neprimjerenog i kažnjivog ponašanja navijača na utakmicama hrvatske reprezentacije, a pozitivan trend bio je vidljiv i u netom završenoj sezoni HT Prve lige. Uvjereni smo da će predstojeće nogometne utakmice – finale Kupa te susreti hrvatske reprezentacije protiv Austrije i Francuske – proteći u pozitivnoj atmosferi kakvoj smo bili svjedoci proteklih godina na utakmicama svjetskih doprvaka, stoji u priopćenju.