Kvalifikacije za EP

Hrvatske nogometašice u Puli svladale Litvu minimalnim rezultatom

Hina

Nogometašice Hrvatske/Foto PIXSELL

Nogometašice Hrvatske/Foto PIXSELL

Unatoč drugoj pobjedi nad Litvom u kvalifikacijskoj skupini H, hrvatske nogometašice nemaju izglede za plasman na završni turnir u Engleskoj, na koji će samo pobjednici skupina i još tri najbolje drugoplasirane reprezentacija



PULA Ženska nogometna reprezentacija Hrvatske svladala je izabranu vrstu Litve sa 1-0 (0-0) u osmoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022., koja je u petak odigrana u na pulskom stadionu Aldo Drosina.


Pobjednički pogodak za hrvatsku reprezentaciju postigla je 34-godišnja napadačica Kristina Šundov u 81. minuti. Hrvatska je bolja od Litve bila i prije 15 mjeseci, kad je na gostovanju u ovoj pribaltičkoj državi bilo 2-1 za izabranice Mate Prskala.


Unatoč drugoj pobjedi nad Litvom u kvalifikacijskoj skupini H, hrvatske nogometašice nemaju izglede za plasman na završni turnir u Engleskoj, na koji će samo pobjednici skupina i još tri najbolje drugoplasirane reprezentacija.




Hrvatska je sa sedam bodova na četvrtom mjestu, dok je Litva bez bodova na začelju. Vodeća Švicarska ima 19 bodova, jedan više od drugoplasirane Belgije, dok je treća Rumunjska sa devet bodova.


O izravnom plasmanu na Euro odlučivat će Belgija i Švicarska 1. prosinca u Leuvenu.


Istog dana će hrvatske nogometašice u Puli ugostiti Rumunjsku u borbi za treće mjesto u skupini.