Ždrijeb u Nyonu

Hrvatske nogometašice saznale suparnice u kvalifikacijama za EURO 2025.

Hina

Nenad Gračan/Foto PIXSELL

Nenad Gračan/Foto PIXSELL

Hrvatska je u ždrijebu bila u drugoj jakosnoj skupini B lige, u kojoj će igrati reprezentacije između 17. i 32. mjesta na FIFA ljestvici



NYON Hrvatske nogometašice igrat će u kvalifkacijama za EURO 2025 u Švicarskoj u skupini B4 s Velšankama, Ukrajinkama i Kosovarkama, odlučio je ždrijeb u Nyonu.


Hrvatska je u ždrijebu bila u drugoj jakosnoj skupini B lige, u kojoj će igrati reprezentacije između 17. i 32. mjesta na FIFA ljestvici.


Kvalifikacijske utakmice igrat će se od travnja do lipnja ove godine, prvi krug play-offa podijeljen je u dvije staze. U jednoj stazi, ekipe koje završe na trećem i četvrtom mjestu u Ligi A igrat će protiv pet pobjednika skupina i tri najbolje rangirane drugoplasirane ekipe u Ligi C. Osam pobjednika ide u drugi krug.




U drugoj stazi prvog kruga, četiri pobjednika skupina i dvije najbolje rangirane drugoplasirane ekipe u Ligi B bit će izvučene u šest utakmica protiv preostale dvije drugoplasirane i četiri trećeplasirane ekipe u Ligi B. Šest pobjednika napreduje u drugi krug.


U drugom krugu se sastaju reprezentacije iz obiju staza i bit će izvučene u sedam utakmica, uz sedam nositelja, odnosno najboljih reprezentacija na temelju ukupnog poretka u europskim kvalifikacijama. Sedam pobjednika plasirat će se na EURO u Švicarskoj.