Hrvatska U-21 vrsta danas u Varaždinu s Norveškom, Bišćan: “Morat ćemo biti dobri, čvrsti i kompaktni”

Davor Petrović

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL

Tražit ćemo pobjedu kroz kvalitete koje imamo, a uglavnom sam zadovoljan minutažom igrača u klubovima jer ih dio još uvijek gradi status u svojim sredinama - poručuje Igor Bišćan



ZAGREB Današnjim dvobojem s Norveškom u Varaždinu (18 sati) nastavlja se put hrvatske U-21 reprezentacije kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo, što će se 2023. godine održati u Gruziji i Rumunjskoj.


– Možemo očekivati tešku i zahtjevnu utakmicu protiv kvalitetnog suparnika, koji je u rangu s vrlo ozbiljnom Austrijom. Norveška je fizički jaka i morat ćemo biti dobri, čvrsti i kompaktni. Tražit ćemo pobjedu kroz kvalitete koje imamo, a uglavnom sam zadovoljan minutažom igrača u klubovima jer ih dio još uvijek gradi status u svojim sredinama – poručuje Igor Bišćan, uoči sučeljavanja jedinih neporaženih momčadi skupine A.


Izbornik hrvatske U-21 vrste na raspolaganju neće imati ozlijeđenog kapetana Bartola Franjića te Josipa Stanišića, koji je svojim igrama zaslužio poziv u A reprezentaciju. Na njegovom popisu nalaze se 23 igrača, s time da priliku za debitanski nastup imaju čak osmorica, među kojima je i kapetan Rijeke Hrvoje Smolčić.




Hrvatska je u prva dva kola svladala Azerbajdžan i Finsku, dok je Norveška bila bolja od Austrije i Estonije. Zbog toga ova utakmica ima status derbija skupine A, a samim tim i veliki značaj na psihološkom planu za obje reprezentacije.


– Znamo da je Norveška čvrsta momčad, koja ne igra lijep nogomet. Oni traže odbijene lopte i na to se moramo pripremiti. Vjerujem da smo se dobro pripremili. Spremni smo i bit ćemo takvi od prve do zadnje minute u Varaždinu – objašnjava Ante Palaversa, koji ove sezone pruža dobre partije u dresu belgijskog Kortrijka.


Svi Bišćanovi štićenici svjesni su težine zadatka i kvalitete suparnika. Međutim, isto tako znaju koliku težinu ima eventualna pobjeda. Naime, Hrvatsku u studenom očekuju utakmica s Estonijom u Puli i gostovanje kod Austrije, koja je također punopravni kandidat za vrh skupine.


– Norveška je zahtjevan suparnik, vjerojatno i najteži u ovoj skupini. Ne teže nekoj igri, a fizički su dosta jaki. Najčešće igraju na duge lopte jer imaju dobre skakače. Međutim, mi imamo svoju igru i pokušat ćemo se nametnuti od prve minute. Mislim da smo kvalitetniji od njih – ističe Boško Šutalo.


Nakon utakmice s Norveškom hrvatsku U-21 vrstu očekuje gostovanje kod Azerbejdžana idućeg utorka.