EP mladih

Hrvatska U-21 u trećoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba za EURO

Hina

Nenad Gračan/Foto Glas Istre

Nenad Gračan/Foto Glas Istre

Italija kao domaćin turnira ide u A skupinu, a nositelji skupina su još Engleska i Njemačka. Ždrijeb u Bologni na programu je u petak od 18 sati.NYON Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine starosti (U-21) svrstana je u treću jakosnu skupinu uoči ždrijeba završnice Europskog prvenstva tog uzrasta, koji će se u petak održati u Bologni.


Finalni turnir, u kojem po prvi puta sudjeluje 12 reprezentacija umjesto osam dosadašnjih, igrat će se u lipnju u Italiji i San Marinu i to u tri skupine s po četiri momčadi. Italija kao domaćin turnira ide u A skupinu, a nositelji skupina su još Engleska i Njemačka. U drugoj jakosnoj skupini još su Španjolska, Danska i Francuska, a Hrvatska je u trećem »šeširu«, u kojem su još Srbija, Belgija, Austrija, Poljska i Rumunjska, pa tako izabranici Nenada Gračana mogu dobiti baš svaku od preostalih 11 reprezentacija.


Pobjednici triju skupina, kao i najbolji drugoplasirani, idu u polufinale turnira koji se održati od 16. do 30. lipnja 2019. godine, a te četiri reprezentacije osigurat će vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Ždrijeb u Bologni na programu je u petak od 18 sati.