Loša završnica

Hrvatska U-21 u sudačkoj nadoknadi primila dva pogotka i vjerojatno ostala bez izravnog plasmana na EURO

Hina

Luka Sučić/Foto PIXSELL

Luka Sučić/Foto PIXSELL

Hrvatska je izgubila u Norveškoj iako je do 91. minute vodila s 2-1 i bila na pragu izravnog plasmana, da bi u sudačkoj nadoknadi primila dva gola i vjerojatno izgubila prvo mjesto u skupini.



DRAMENN Mlada hrvatska nogometna reprezentacija U21 izgubila je u dvoboju skupine A kvalifikacija za EURO u Dramennu od Norveške s 2-3, primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi i time umanjila svoje šanse za plasman u završnicu.


Golove za Hrvatsku zabili su Luka Sučić (5) i Roko Šimić (80), a za Norvežane Erik Botheim (37) , Jesper Daland (90+1) i Jorgen Larsen (90+5).


Hrvatska je izgubila u Norveškoj iako je do 91. minute vodila s 2-1 i bila na pragu izravnog plasmana, da bi u sudačkoj nadoknadi primila dva gola i vjerojatno izgubila prvo mjesto u skupini.




Dokraja kvalifikacija Hrvatska gostuje u Estoniji, a Norveška gostuje kod Finske i kod kuće dočekuje Azerbajdžan.U slučaju dvije norveške pobjede, Hrvatska će biti druga u skupini i morat će u baraž.


Mladi Vatreni su poveli u 5. minuti, kada je Kačavenda proigrao Sučića, a igrač RB Salzburga lako pogađa mrežu.


Samo tri minute kasnije Larsen pogađa gredu, a bolju igru Norvežani materijaliziraju u 37. minuti kada Botheim u padu glavom donosi izjednačenje.


U drugom dijelu Norvežani su nastavili s dominacijom, no Hrvatska je u 80. minuti stigla do novog vodstva. Sučić je pronašao u šesnaestercu domaćih Roka Šimića, a on se oslobodio braniča i pogodio za 2-1. U 86. minuti vratar Kotarski brani opasan šut Arstada, a hrvatska obrana ipak nije izdržala jer je u prvoj minuti sudačke nadoknade Norveška poravnala. Nakon ubačaja s kuta Daland je bio najviši i udarcem glavom spriječio da Hrvatska već u ovoj utakmici osigura EURO, a u petoj minuti nadoknade Larsen ostaje neobjašnjivo sam i u gužvi gura loptu u mrežu za veliki preokret i pobjedu Norveške.


Na EU izravno odlazi samo prvoplasirana momčad u skupini, dok drugoplasirani ide u baraž.
Hrvatska u zadnjem kolu igra u srijedu kod Estonije, koja nikome u osam dosadašnjih utakmica nije zabila ni gol, a niti uzela bod.


Hrvatska vodi s 19 bodova, a Norveška ima 18 bodova i utakmicu manje.