Kvalifikacije U-19

Hrvatska U-19 u Karlovcu poražena od Rumunjske, plasman na EURO doveden u pitanje

Hina

Matija Frigan/Foto Arhiva NL

Matija Frigan/Foto Arhiva NL

Matija Frigan igrao je do 69. minuti, Nikola Macolić nije ulazio u igru



KARLOVAC U ogledu drugog kola skupine D kvalifikacija Elitnog kola za odlazak na Europsko prvenstvo hrvatski nogometaši do 19 godina izgubili su od vršnjaka iz Rumunjske s 1-2.


Nakon što su u prvom nastupu, u Karlovcu, izabranici Josipa Šimunića svladali Island s 2-1, ovaj poraz ih je doveo sasvim blizu ispadanja iz utrke za Euro. Podsjetimo kako je u prvom nastupu Rumunjska bila itekako uvjerljiva protiv Gruzije koju je svladala s 5-1 i novom se pobjedom posve približila Euru. Rumunjska U19 ima šest bodova, Hrvatska U19 tri, a Island U19 i Gruzija U19 su bez bodova i imaju utakmicu manje. Još se može stvoriti krug tri reprezentacije sa po šest bodova na kraju, ali šanse mladih Hrvata su svedene na minimum.


Rano su mladi Rumunji poveli, u 10. minuti strijelac je bio Chiritoiu. Nakon primljenog gola Hrvatska U19 je započela s napadima koji su se isplatili u 28. minuti. Lijepu akciju okončao je Karlo Špeljak koji je pogodio u bliži kut za 1-1.


Frigan i Macolić



U Karlovcu su bila i dva riječka igrača. Matija Frigan, napadač Rijeke na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu, igrao je do 69. minute, a Nikola Macolić nije ulazio s klupe za pričuve.

U nastavku utakmice također je Hrvatska U19 imala inicijativu, no mreža se zatresla na drugoj strani. U 73. minuti jedanaesterac za Rumunjsku U19 je realizirao Ilie.


Do kraja su mladi Hrvati posve stisnuli suparnika. Odličnu šansu u 94. minuti imao je Špeljak, no završilo je slavljem Rumunjske U19.


Ispred Hrvatske U19 je još jedna utakmica, u utorak (29. ožujka) će igrati protiv vršnjaka iz Gruzije.


Na Europsko prvenstvo, kojem je domaćin Slovačka, plasirati će se samo pobjednik skupine.


Kvalifikacije za EP, U19 (skupina D):


Hrvatska – Rumunjska 1-2 (Špeljak 28 / Chiritoiu 10, Ilie 73-11m)