Nogomet

Hrvatska U-19 pobjedom u Karlovcu otvorila elitnu rundu kvalifikacija za EP, Bayernov Vidović dvostruki asistent

Portal Novilist.hr

Gabrijel Vidović/Foto PIXSELL

Gabrijel Vidović/Foto PIXSELL

Izabranici Šimunića za tri dana igraju s Rumunjskom te 29. ožujka s Gruzijom. Pobjednik skupine osigurat će plasman na EURO koji se održava od 20. srpnja do 2. kolovoza.



RIJEKA Hrvatska U-19 pobjedom 2:1 nad Islandom otvorila je elitnu rundu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, što je na rasporedu ove godine u Slovačkoj.


Momčad Josipa Šimunića u Karlovcu je slavila pogocima Luke Stojkovića i Ivana Cvijanovića, a oba je puta asistent bio Bayernov Gabrijel Vidović.


Lokomotivin Stojković je u 13. minuti zabio za vodstvo Hrvatske, ali su Islanđani preko Óskarssona izjednačili 20 minuta kasnije. Sudac je poništio gol Hrvatskoj u 72. minuti i dodijelio penal domaćima, ali je islandski golman obranio udarac Dinamovom Barišiću.




Dvije minute kasnije Osijekov Ivan Cvijanović je iz odbijanca uspio gurnuti loptu preko crte, nakon sjajne akcije Vidovića i Barišića. Do 63. minute igrali su i Matija Frigan, Rijekin igrač na posudbi u Dragovoljcu, te Orijentov Nikola Macolić.


Izabranici Šimunića za tri dana igraju s Rumunjskom te 29. ožujka s Gruzijom. Pobjednik skupine osigurat će plasman na EURO koji se održava od 20. srpnja do 2. kolovoza.